Megjelent a Super Mario RPG remake, a karakter pedig népszerűbb, mint valaha! [VIDEO]

A Super Mario RPG egy izgalmas kalandra kalauzolta el a legendás figurát, és ez a formula ismét emlékeztet arra, hogy miért olyan különleges hősünk.

 

 

Miután a játékosok évek óta a Super Mario RPG remake-ért kiáltottak, ez a nap végre elérkezett. A Nintendo fogta az eredeti játékot, modern grafikával frissítette, és egy újabb izgalmas belépővel gazdagította a Mario-franchise-t. (Egy összehasonlító videót a cikk végén is láthattok.) Bár lehet, hogy nem olyan elismert, mint az eredeti, úgy tűnik, hogy a játékosok imádják, sőt, néhányan még több hasonló élményt kérnek.

Ennek az ismerős kalandnak köszönhetően Mario ismét megmutatta, miért ő az egyik legnagyobb név a játékvilágban.

Amióta először bemutatkozott a Donkey Kongban, a Nintendo tudta, hogy valami különlegeset talált. A karakter népszerűsége gyorsan nőtt. Hamar saját franchise-jának élére került, majd szinte minden elképzelhető műfajban megjelent. Ez hozta létre a játékvilág egyik legsokoldalúbb kabalafiguráját, amit az SMRPG ismét teljes mértékben bemutatott.

 

Mario az egyik legnagyobb név lett a játékvilágban

 

Mario karaktere a platformer műfajban kezdte játékkalandjait. A Donkey Kongban való megjelenése után a Super Mario franchise elindult, és izgalmas kalandokra kalauzolta el a játékosokat a Gombakirályságban. Bár a történet talán nem volt a legösszetettebb, a játékmenet órákig lekötötte a játékosokat. Ennek köszönhetően a franchise egyre csak nőtt. Mario hamarosan a Nintendo márkájának arcává vált.

Ahelyett, hogy Mariót csak a platformjátékok közé szorította volna, a Nintendo valójában az egész szereplőgárdát a legkülönbözőbb műfajokba vitte.

Mario nem csak a Super Mario 64-gyel lépett be a 3D-s platformjátékok világába, de a Gombakirályság rengeteg olyan egyedi élményben is felbukkant, amire a rajongók nem számítottak. A Mario Kart az autóversenyzés műfajába pillantott be. A Mario Party egy társasjátékba dobta be hőseinket. A Super Smash Bros. segítségével a játékosok megnézhették, ki győz egy harcban. Sőt, a karakterek szinte minden elképzelhető sporttípust felfedeztek. Mindezzel együtt több puzzle-játék, RPG és oktatójáték címszereplője is volt.

 

 

Super Mario RPG remake

 

 

Mario szinte mindenhol ott volt, ami hozzájárult egy hihetetlenül egyedi márka kialakításához. Az SMRPG ismét megmutatta a játékosoknak, hogy a karakter szinte bármiben működhet. Akármilyen valószínűtlen is legyen a kombináció. A puszta változatosság segített abban, hogy a Mario-franchise a legnagyobb legyen a játékvilágban. Bebetonozta a Nintendót, mint közismert nevet. Bár akkoriban mindez rendkívül kockázatos volt, a stúdió számára ez hihetetlenül kifizetődő volt.

Mario az egyetlen olyan kabalafigura, aki úgy tűnik, hogy bármilyen műfajba be tud illeszkedni, amelyben a Nintendo szeretné, hogy játsszon.

Az egyetlen másik kabalafigura, amely megközelítette ezt a sikerszintet, a Sonic the Hedgehog. Ám még az ő franchise-ja is elhalványul Mario népszerűségéhez képest. A Sonic által vezetett különböző kalandjátékok minősége erősen ingadozott, és sokuk nem nyerte el a közönség tetszését. Úgy tűnik, a karakter elég egyenletes minőséget tudott fenntartani. Még ha a játékok nem is voltak elég népszerűek ahhoz, hogy mindig rendkívül jól fogyjanak.

 

Kedves tisztelgés az eredeti játék előtt

 

A játékosok a My Nintendo jutalmazási programon keresztül Platinum pontokat válthatnak be, hogy a Nintendo Switch-en megjelenő SMRPG remake fizikai példányaihoz retro megjelenésű, fordított dobozképet kapjanak.

Mivel a Super Mario RPG remake átdolgozta a grafikát és a játékmenetet, ez megnyitja az utat a rajongók előtt, hogy megvitassák a Switch-játék és a SNES-klasszikus közötti különbségeket.

A Nintendo a régebbi rajongók számára kínál valamit, ami valószínűleg újra feléleszti az eredeti iránti nosztalgiát. Egy fordított dobozborítót, amely kizárólag a My Nintendo jutalomprogramban érhető el.

Mivel ez egy My Nintendo jutalom, a rajongóknak, akik ezt szeretnék megszerezni, rendelkezniük kell egy Nintendo fiókkal és elegendő Platinum ponttal. A jutalom egy nyomtatható, az SMRPG SNES dobozképén alapuló fordított alternatív dobozkép. Ezt 30 Platinum pont beváltása után kaphatjuk meg. A hátlap a régi 3D-s borítót ábrázolja, amelyen Mario, Bowser, Peach hercegnő és Exor látható, a háttérben Bowser kastélyával.

A retro visszatekintés teljessé tétele érdekében az SNES márkajelzése, a régi ESRB-besorolási címke és a címkék is megtalálhatóak ezen a hátlapon.

Ez a dobozkép kizárólag a Super Mario RPG eredeti SNES nyugati kiadásához készült. A japán Super Famicom dobozkép teljesen fehér hátterű volt, rajta az RPG partitagjainak rendereléseivel. Köztük Yoshival, annak ellenére, hogy ő csak korlátozott szerepet játszott az SMRPG-ben. A Nintendo Switch remake visszautal erre a régebbi borítóra, és hasonlóan minimalista dobozképet mutat, amelyen Mario partija fehér háttér és az SMRPG logója látható. Ez a jutalom jó alternatíva lehet azok számára, akiknek nem tetszik a jelenlegi box art minimalistább megjelenése.

Forrás: X, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu