A Lies of P már a The Game Awards előtt elnyerte első Év Játéka-díját!

A vadonatúj Souls-like játék, a Lies of P elnyerte első év végi díját, de még többre is van esélye, mielőtt véget érne az év…

 

 

A Lies of P nyerte el az Apple App Store Awards 2023-as App Store-díjátadóján „Az év Mac-játéka” díjat. A Lies of P egy új Souls-féle játék, amely a közelmúltban jelent meg és eléggé pozitív kritikákat kapott. (Tőlünk is.) A játék dicséretet kapott a művészeti stílusáért. A Pinocchio által inspirált környezetéért és a kielégítő harcokért. Igaz, kapott némi kritikát is. Például, hogy túl nehéz volt, még egy olyan műfajban is, amely arról híres, hogy különösen nehéz játékokat kínál.

A Lies of P hatalmas sikert aratott a NEOWIZ számára: az első napon debütált az Xbox Game Pass-on, ami már a kapunál hatalmas játékosbázist biztosított, és a játékból több mint 1 millió példányt is sikerült eladni.

A kereskedelmi sikeren túl a játékot a kritikusok is elismerték. Számos év végi díjra jelölték. Ezek közé tartozik, hogy a Lies of P-t a The Game Awards 2023-on a legjobb művészeti rendezés és a legjobb szerepjáték kategóriában jelölték. Az eseményen a Players’ Voice-díjra is esélyes.

Még nem tudni, hogy a Lies of P milyen jól szerepel majd a december 7-i The Game Awards-on. Ám addig is a játék már elnyerte legalább egy Év játéka-díjat. Az Apple 2023 App Store Awards 2023-as díjátadóján megkapta „Az év Mac játéka” díjat. Az Elex 2-t és a Return to Monkey Islandet győzte le a fődíjért. Lehetséges, hogy ez csak az első a sok díj közül, amit a Lies of P idén elnyer. De még ha nem is nyer további díjakat, lenyűgöző, hogy a vadonatúj IP-nek sikerült hazavinnie az Év játéka díjat egy olyan évben, amely tele van elismert új játékmegjelenésekkel.

A NEOWIZ többféle módon is szeretné kihasználni a Lies of P sikerét. Egyrészt megerősítették, hogy a folytatás fejlesztése folyamatban van, aminek az első játék végét tekintve van értelme. Úgy tűnik azonban, hogy a rajongóknak nem kell megvárniuk a folytatást, hogy folytathassák kalandjaikat Kratban.

Azt is megerősítették, hogy a Lies of P DLC aktív fejlesztés alatt áll, bár a rajongóknak még várniuk kell, hogy mi mindent tartalmaz ez.

Mivel a játék egy vadonatúj IP egy zsúfolt műfajban és egy zsúfolt évben, jó látni, hogy elismerést kap. A játék kritikái többnyire pozitívak voltak. Úgy tűnik, sokan kíváncsian várják, hogy a fejlesztők hogyan tudják felhasználni az első játék visszajelzéseit, hogy egy kiváló folytatást készítsenek.

Forrás: Games Press

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu