Bemutatkozott az LG Smart Home AI Agent, egy cuki és hasznos robot a jövőből!

TECH HÍREK – Az LG a CES 2024 előtt jelentette be legújabb okosotthon-innovációját, a Smart Home AI Agentet.

 

 

Ez az innovatív ügynök, az LG Smart Home AI Agent egyesíti a robotikus, az AI és a multimodális technológiákat. Mindezek lehetővé teszik számára, hogy mozogjon, tanuljon, megértsen és bonyolult beszélgetésekben vegyen részt.

Az LG „mindenre kiterjedő otthonmenedzserként és társként” forgalmazza, amely megfelel az LG „Zero Labor Home” víziójának. Az LG robotját a Qualcomm Robotics RB5 platformja hajtja.

Beépített kamerával, hangszóróval, valamint különböző érzékelőkkel rendelkezik, amelyek valós idejű környezeti adatokat gyűjtenek, beleértve a hőmérsékletet, a páratartalmat és a beltéri levegő minőségét.

A kétlábú kerekes kialakítás lehetővé teszi, hogy az AI-ügynök önállóan navigáljon az otthonban. Az intelligens eszköz képes verbálisan interakcióba lépni a felhasználókkal és érzelmeket kifejezni a csuklós lábízületek által lehetővé tett mozgások révén.

Továbbá, a multimodális AI technológia megvalósítása, amely a természetes nyelvi feldolgozás mellett hang- és képfelismerést is integrál, képessé teszi az intelligens otthoni AI-ügynököt arra, hogy felfogja a kontextust és a szándékokat. Akkor is, amikor aktívan kommunikál a felhasználókkal.

 

Mit tud az LG Smart Home AI Agent?

 

A Smart Home AI Agent számos funkciót kínál, többek között:

 

  • Csatlakozik az intelligens háztartási készülékekhez és a háztartási IoT-eszközökhöz, és vezérli azokat.
  • Akár háziállat-figyelőként és biztonsági őrként is működhet, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy távolról láthassák és gondozhassák háziállataikat, és riasztásokat küldjön, ha bármilyen szokatlan tevékenységet észlel.
  • Önállóan képes járőrözni az otthonban, amikor senki sincs ott, és értesítéseket küldeni a felhasználó okostelefonjára.
  • Segít az energiatakarékosságban azáltal, hogy csatlakozik egy intelligens konnektorhoz és kikapcsolja a nem használt eszközöket az egész házban.
  • A bejárati ajtónál üdvözli a felhasználókat, hangjuk és arckifejezésük elemzésével felismeri az érzelmeiket, és a hangulatuknak megfelelő zenét vagy más tartalmat választ ki.
  • Elemzi a közlekedési adatokat, az időjárás-frissítéseket, a személyes időbeosztást vagy a felhasználók gyógyszerbevételére vonatkozó emlékeztetőket.

 

A bejelentéssel kapcsolatban Lyu Jae-cheol, az LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company elnöke elmondta:

„Az úttörő intelligens otthoni AI-ügynökünk a legmodernebb autonóm mobilitási és AI-technológiákat kombinálja fejlett kommunikációs képességekkel és szolgáltatásokkal, hogy segítsen megszabadítani az ügyfeleket a háztartási feladatoktól. Az intelligens életmegoldásokat kínáló LG továbbra is segíteni fogja az ügyfeleket abban, hogy okosabb és élvezetesebb életet élhessenek otthon.”

Az LG az új intelligens otthoni AI-ügynökét a CES 2024 kiállításon láthatjuk majd január 9-12. között.

Forrás: LG

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu