A Hogwarts Legacy lehet 2023 legsikeresebb címe?! A Warner Bros. örömtáncot jár

A Hogwarts Legacy a Harry Potter jövőjére nézve is meghatározó, hiszen a megjelenése óta több mint 20 millió darabot adtak el belőle…

 

 

Bár a Game Awards-on egyetlen díjra sem jelölték, a tavalyi év legsikeresebb videójátéka volt. A Warner Bros. Games elnöke nyilvánosságra hozta a Hogwarts Legacy frissített eladási adatait. Azt állítják, hogy a játékból 2023 végéig 22 millió példányt adtak el! Az előrejelzések az egekbe szöktek, miután a Harry Potter-cím a megjelenést követő két hétben viharszerűen bevette a játékpiacot.

A végeredmény azonban még jobb, mint azt sokan gondolták volna, és arra szolgál, hogy a játék az iparág „top eladók” listájának élére kerüljön…

 

A Hogwarts Legacy bizonyította, hogy Harry Potternek nagy jövője van a videójátékokban

 

A Variety-nek adott interjújában a Warner Bros. Games elnöke a kereskedelmi vonzerején túl a játék sikerét is megvédte: „Nem csak az eladott darabszámok miatt vagyok büszke. Hanem azért is, hogy a rajongók mennyire szerették (…) Harry Potter új módon kelt életre a játékosok számára, akik beleélhették magukat az univerzumba és annak történetébe. Az Avalanche csapata ezt tűzte ki célul, amikor a játékot fejlesztette, és azt hiszem, ezért volt ekkora visszhangja a játéknak, és még mindig az év legkelendőbb játéka az egész iparágban. Ez egy olyan hely, amelyet általában egy nagyszerű játék folytatása foglal el, és büszkék vagyunk arra, hogy sikerült betörnünk az eladási toplistára” – magyarázta.

A 22 millió eladott példányból a hírek szerint tizenkétmillió darabot a játék első két hetében, az utolsó két hetet pedig a karácsonyi kampány során értékesítettek.

Összességében ez egy lenyűgöző teljesítmény, amely frissített adatok hiányában a játékot a történelem 50 legjobban fogyó játéka közé sorolná. A helyzetnek hihetetlenül nagy érdemei vannak, hiszen a Hogwarts Legacy a maga hullámvölgyeivel együtt is egy olyan játék a Harry Potter-univerzumról, amelyre a saga rajongói már régóta vártak. A franchise-t a megjelenéséig némileg rosszul kezelte az iparágunk.

A Warner Bros. Games továbbra is folytatja a mágia és varázslás univerzuma által inspirált új kiadványok piacra dobását. Megerősítették, hogy egy új, kviddics-központú cím fejlesztése folyik. Igaz, azt még nem tudják, hogy „hogyan” és „mikor” fog megjelenni. Továbbá, hogy lesz még „számos más dolog”, amit még nem jelentettek be, ami „lehetővé teszi a rajongók számára, hogy egyre mélyebb és mélyebb módon váljanak részévé ennek a világnak, történeteinek és karaktereinek”. Egyelőre azonban a cég első állomása a Suicide Squad: Kill the Justice League megjelenése lesz.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu