Már meg is érkezhetett a PS5 DualSense kontroller fejlesztett változata?!

TECH HÍREK – Megjelent a PS5 DualSense kontrollerének továbbfejlesztett változata a neten, ami a hosszabb akkumulátor-üzemidőt kívánó játékosok figyelmét is felkeltette.

 

 

Megjelent az interneten az innovatív PS5 DualSense kontroller továbbfejlesztett változata! Ez különösen a jelentősen javuló akkumulátoros üzemidő miatt kelt izgalmat. A Sony legújabb PlayStation-vezérlőjének védjegye természetesen a haptikus visszajelzés és az adaptív kioldók. Számos játék kihasználja a DS egyedi funkcióit, hogy növelje a játékosok elmerülését. A haptikus funkciók egyik hátránya azonban az, hogy hatással lehetnek az akkumulátor élettartamára.

Míg a vezeték nélküli DualSense kontroller a hírek szerint 6-12 óra játékidőt kínál, a Sony azt hirdeti, hogy az akkumulátor élettartama megegyezik a DualShock 4 akkumulátoréval, ami körülbelül 4-8 óra.

Sok felhasználó azonban arról számolt be, hogy a két töltés között mindössze két óra telik el. Ez a szám az idő múlásával csak csökken. Ugyanis a gyakori használat és az öregedés felemészti az újratölthető akkumulátor élettartamát.

A Best Buy Canada weboldalán megjelent egy PlayStation 5 V2 DualSense vezeték nélküli vezérlőre vonatkozó lista. (Igaz, a cikk írásának időpontjában mind az átvétel, mind a kiszállítás tekintetében elfogyottnak van jelölve.) A V2 más modellszámmal rendelkezik, mint a hagyományos DS. Az ára 89,99 CAD dollárnak (kb. 23 300 Ft) tűnik. A különbség a meghirdetett 12 órás akkumulátor-üzemidőben rejlik, amely, ha pontos, sok PS5 játékos számára lenne áldás, akik szeretnek hosszabb ideig játszani. (Vagy egyszerűen néha elfelejtik, hogy bedugják a kontrollerüket a játékülések között, ahogy én szoktam…)

 

Mi az újdonság a PS5 V2 DualSense Controllerben?

 

Egy másik figyelemre méltó különbség, hogy a Best Buy Canada listája szerint a PS5 DualSense töltőállomás, amelyet általában külön árulnak, a V2 tartozéka. E két specifikáción kívül a jelenlegi DS vezérlő és a V2 pontosan ugyanannak tűnik. Ami a méreteket illeti, szélességük, magasságuk, mélységük és súlyuk azonos.

Természetesen fontos szem előtt tartani, hogy a V2 DualSense vezérlőre vonatkozó felsorolás lehet, hogy téves, és valójában nem egy új perifériát képvisel.

Valójában a mellékelt töltőállomás miatt egyesek úgy vélik, hogy ez a lista egyszerűen egy speciális vezérlőcsomagot jelent, amelyet a jövőben terveznek kiadni.

A pletykák, miszerint a Sony a DualSense vezérlő új változatán dolgozik, 2023 novemberének végén újjáéledtek. Akkor egy szabadalmi bejelentést tettek, amely néhány érdekes új funkciót mutatott be a már most is úttörő perifériához. Ezek közé tartozik a gépi tanulás. Utóbbi nyomon követi a játékos teljesítményét, megállapítja, hogy szüksége lehet-e segítségre. Majd a játékmenetre vonatkozó tippek érdekében megvilágítja a kontroller gombjainak felületét. Érdemes megjegyezni, hogy a korábban benyújtott szabadalmakban felsorolt új funkciók egyike sem jelenik meg a V2 DS Best Buy Canada listáján.

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu