[XDD 2024] Senua’s Saga: Hellblade 2: itt a megjelenési dátum, de rossz hírrel is készült a Ninja Theory! [VIDEO]

A Ninja Theory közelgő folytatását, a Senua’s Saga: Hellblade 2-t váró rajongók csalódottak lehetnek, amikor megtudják, milyen jellegű lesz a megjelenés…

 

 

Megerősítést nyert, hogy a Senua’s Saga: Hellblade 2 csak digitálisan jelenik meg. Sok játékost megdöbbentett a hír, akik a fizikai adathordozókat részesítik előnyben. Az Xbox 2024. januári Developer Direct-jének főszereplőjeként a Hellblade 2 hatalmasat villantott. Még többet mutatott be a sötét északi környezetből, a hihetetlenül részletes harcokból, valamint végre megadta a régóta várt megjelenési dátumot is.

Nagyon sokat kellett várniuk a Hellblade: Senua’s Sacrifice rajongóinak, amely eredetileg 2017-ben jelent meg PlayStation 4-re, majd egy évvel később Xbox One-ra is megérkezett.

A folytatásra azonban már nem kell sokat várnunk. Az XDD eseményen bejelentették, hogy a Senua’s Saga: Hellblade 2 május 21-én jelenik meg. Ráadásul első naptól elérhető lesz az Xbox Game Pass-on is!

Ám a bejelentés után az Xbox Wire megerősítette, hogy a Senua’s Saga: Hellblade 2 kizárólag digitális kiadásban jelenik meg. Teljesen lemond a fizikai verzió kiadásáról. Ez minden bizonnyal csalódást okoz azoknak, akik a fizikai vásárlást részesítik előnyben. Talán az „alacsonyabb”, 50 dolláros (kb. 17 600 Ft) árcédula segít helyrehozni a furcsa döntést. Természetesen a Hellblade 2 a Game Passon is elérhető lesz, mint bármelyik más első kiadású Xbox-játék, így valószínűleg az Xbox-felhasználók többsége így fog játszani a címmel.

A Hellblade: Senua’s Sacrifice alapvetően indie játéknak számított, és mint ilyen, csak digitálisan jelent meg, aminek volt értelme.

Mivel azonban a Ninja Theory már jó ideje az Xbox Game Studios része, és figyelembe véve, hogy a stúdió az Xbox támogatásával erősített a Hellblade 2 esetében, a folytatás fizikai kiadásának elmaradása meglehetősen rejtélyes, hiszen ez az egyik legnagyobb AAA first-party játék, amit az Xbox az elmúlt években a palettán tartogatott.

Nemrég a Remedy Entertainment nagyon régóta várt folytatása, az Alan Wake 2 okozott felháborodást. Amikor bejelentette, hogy csak digitálisan fog megjelenni. A játék a 2023-as év egyik legjobban dicsért címe lett. Három kategóriában is nyert a The Game Awards-on. Mindezt figyelembe véve a Hellblade 2 a fizikai opció hiánya ellenére még mindig nagyon is életképes lehet.

Több mint egy évvel a megjelenése után, 2018-ban az eredeti Hellblade fizikai kiadást kapott. Talán valami hasonlót terveznek a Hellblade 2 esetében is. Ám az Xbox Game Pass sokkal nagyobb jelenléte és a fizikai médiumok folyamatos és sajnálatos hanyatlása miatt a rajongóknak nem érdemes reménykedniük…

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu