Korábbi Xbox konzol-exkluzív sikerjáték érkezett PS5-re! [VIDEO]

A korábban konzolokon csak az Xbox Series X/S-en keresztül elérhető, nagyra értékelt játék január 23-án jelent meg PS5-re.

 

 

A kritikusok által is elismert Immortality, amely korábban csak a Microsoft Xbox Series X és S gépeken keresztül volt elérhető konzolokon, ma a Sony PlayStation 5-re is eljutott. A korábban az Xbox Game Pass szolgáltatásán keresztül elérhető cím az év legjobban értékelt játékai közé tartozott, és több rangos díjat is nyert. Nem annyira szokatlan, hogy az először csak néhány rendszerre megjelent játékok életciklusuk későbbi szakaszában portokat kapnak más platformokra. Például Xbox-exkluzívak a PS5-re.

A Scorn című horror-kalandjáték például 2023 októberében jelent meg PS5-re, vagyis körülbelül egy évvel azután, hogy eredetileg PC-n és az Xbox X/S sorozatú konzolokon debütált.

Most az Immortality is hasonló fejlődésen ment keresztül. Az eredetileg 2022 augusztusában PC-re és Xbox Series X/S konzolokra megjelent interaktív filmes játék január 23-tól végre a PlayStation 5-ös felhasználók is élvezhetik. A cím 19,99 dollárért (kb. 7000 Ft) egy lebilincselő misztikus történetben meríti el a játékosokat. A játékot a neves fejlesztő, Sam Barlow készítette. A brit játéktervező állt a hasonlóan magával ragadó Her Story mögött. Utóbbit minden idők egyik legjobb történetközpontú játékaként méltattak.

A PS5-re való megjelenése előtt az Immortalityt macOS rendszereken, valamint iOS és Android eszközökön is lehetett játszani. Korábban az Xbox Game Passon is elérhető volt. Ám tavaly augusztusban elhagyta a játék az előfizetéses szolgáltatást. Szerencsére az Xbox Game Passon még mindig rengeteg remek indie játék van. Köztük számos olyan horrorjáték, amelyet az Immortality rajongói is élvezhetnek.

Az Immortality az első megjelenését követően a 2022-es év egyik legjobban értékelt játéka lett, olyanok mellé csatlakozva, mint az Elden Ring és a God of War: Ragnarök.

Az Immortality színészi alakításai különösen nagy elismerést kaptak a kritikusoktól. A játék központi figuráját, Marissa Marcelt alakító színész, Manon Gage végül bezsebelte a 2022-es Golden Joystick Awards legjobb előadói trófeáját. Maga az Immortality több rangos elismerést is kapott, köztük a British Academy Games Award for Narrative díját.

Barlow következő projektje teljesen más lehet, mint legutóbbi munkái. Egy 2023-as interjúban a fejlesztő elárulta, hogy ő és az általa alapított indie stúdió, a Half Mermaid már megkezdték egy 3D-s játék előgyártását. Barlow azt is megjegyezte, hogy a játék munkálatait az Immortality fejlesztése alatt szüneteltetni kellett. Mivel a címmel kapcsolatban egyéb részleteket nem árultak el, nem tudni, hogy Barlow 3D-s játékát PC-re, az Xbox Series X/S-re, a Sony PS5-re, vagy akár a Nintendo Switch-re szánták-e élménynek.

Forrás: Press-Start, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu