Bugos a Monster Hunter Rise a Steam Deck-en? Az új frissítéssel lehet a baj!

A Monster Hunter Rise frissítése megzavarja a Steam Deck kompatibilitást, a felhasználók az új DRM-et hibáztatják.

 

 

A Capcom legújabb frissítése a Monster Hunter Rise-hoz a Steamen megtörte a Steam Deckkel való kompatibilitást. A felhasználók arról számoltak be, hogy már alig vagy egyáltalán nem tudják betölteni a játékot a Valve kézi PC-s játékplatformján.

A Rise hétfői frissítése eltávolítja a Denuvo digitális jogkezelő szoftvert is, de a jelentések szerint egy új védelmi réteggel egészítette ki a játékot az Enigma Protector formájában, egy olyan szoftverrel, amelyet a Capcom az elmúlt hónapokban a PC-s játékaihoz adott hozzá.

A Steamen közzétett közleményben a Capcom elismerte, hogy „a játék Steam Deck-en való futtatását akadályozó probléma áll fenn”. „Jelenleg vizsgálja” a Monster Hunter Rise problémáiról szóló játékosjelentéseket. A játék Steam áruházi oldalán a Rise továbbra is „Verified”-ként szerepel a Steam Deck-en. Ami azt jelenti, hogy „teljesen működőképes” az eszközön.

A hétfői frissítést követően az MHR játékosai a játék áruházi oldalán a Capcomot hibáztatták a helyzetért. Negatív kritikákat írtak a DRM-változásról. A Monster Hunter Rise legutóbbi Steam-értékelései most „vegyes” értékelést mutatnak. Igaz, a játék 55 000 általános értékelése még mindig „nagyon pozitív”.

A Monster Hunter Rise DRM-jének módosítása – amely a jelek szerint egy másik, Obsidium nevű védelmi szoftvert is tartalmazott – a Capcom által a Resident Evil: Revelations Steam verzióján nemrég végrehajtott változtatást követi.

Az a 2013-as Resident Evil játék is hozzáadta az Enigma Protector-t. Utóbbi a jelentések szerint teljesítményproblémákhoz vezetett a játékkal kapcsolatban. A Capcom végül visszavonta azt a frissítést. Mondván, hogy tervezi annak újbóli kiadását, amint a vele kapcsolatos fennálló problémák megoldódnak.

A Capcom a Steamen elérhető régi katalógusának egyes részeihez, köztük a Resident Evil 5, a Street Fighter 30th Anniversary Collection és több Mega Man Legacy Collection címhez is hozzáadta az Enigma Protectort. A kiadó állítólag a Monster Hunter speedrunning csoportok YouTube videóit is leszedte. Ezekben a Monster Hunter Rise kiegészítő Sunbreak moddolt verzióit mutatták be. Az Enigma Protector részben a PC-s játékok harmadik féltől származó modjainak korlátozására tesz kísérletet.

Forrás: Steam, SteamDB, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu