Visszatérhet az eredeti Silent Hill-trilógia?! [VIDEO]

A Konami új játékához, a Silent Hill: The Short Message-hez kapcsolódó egyik interjú arra utal, hogy az eredeti trilógia eljöhet a current-gen platformokra.

 

 

A Konami tervezheti, hogy az eredeti Silent Hill-trilógiát modern platformokra is elhozza! Ez derült ki a cég nemrég adott interjújából, amely a The Short Message fejlesztésére összpontosít. Bár a Silent Hill 2 remake hamarosan PlayStation 5-re és PC-re is megjelenik, a Konaminak érdeke lehet, hogy világszerte minél több játékos játszhasson az ikonikus horrorjáték-sorozattal.

A PlayStation január 31-i State of Play eseményén végre lerántották a leplet a régóta pletykált Silent Hill: The Short Message című játékról.

Ez egy ingyenes PlayStation 5 exkluzív cím, amelyben a játékosok egy lepukkant lakótömböt fedeznek fel. Utóbbi a pletykák szerint több öngyilkosság helyszíne volt. A bemutató során a Layers of Fear stúdió, a Bloober Team által fejlesztett, hamarosan megjelenő SH2 remake játékmenetét is megnézhettük. A harci leleplezés nagyon ellentmondásosra sikerült a közösség számára. Sok rajongó úgy véli, hogy a remake nem hű az eredeti játékhoz. A Konami azonban talán arra készül, hogy az eredeti trilógiát modern platformokra is átültesse azok számára, akik a klasszikus irányítást részesítik előnyben.

Egy Silent Hill: The Short Message interjúban Rika Miyatani, a HEXADRIVE pályatervezési igazgatója elárulta, hogy a Konami megkereste a stúdiót, hogy a sorozatot potenciálisan a jelenlegi generációs platformokra is átültessék.

A HEXADRIVE-nál mindenki, beleértve magát Miyatani-t is, nagy Silent Hill-rajongóként erősen részt vettek a portokról szóló megbeszélésekben. Miyatani szerint ezek a megbeszélések végül oda vezettek, hogy a csapat úgy döntött, hogy egy remake lenne az ideális. Miyatani és a fejlesztőcsapat többi tagja elkezdett egy gyártási minőségű mock-up demót készíteni. Ezt a Konami számára a Silent Hill 2 remake koncepciójának bizonyítékaként mutattak be.

Miyatani megismétli, hogy a HEXADRIVE eredetileg az eredeti trilógiát portolta volna, mielőtt áttértek volna az SH2 proof-of-conceptre és a The Short Message fejlesztésére. Az SH portok státusza egyelőre nem világos. Miyatani nem beszélt arról, hogy egy másik fejlesztőstúdió kapott-e zöld utat a játékok portolására.

Az interjú legalábbis azt sugallja, hogy a Konami érdekelt abban, hogy a Silent Hill-sorozatot új játékokkal, remake-ekkel és a klasszikus címek portolásával elérhetővé tegye a jelenlegi generációs platformokon.

A második rész remake-je után a rajongók várhatják a Silent Hill F-et. Utóbbi egy vadonatúj cím, amelynek forgatókönyvét a Higurashi alkotója, Ryukishi07 írta.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu