Final Fantasy VII: megint szegény Tifa miatt áll a bál?!

A Final Fantasy VII egyes rajongóit igencsak feldühítette, hogy Tifa 15 éves változatát „cenzúrázták” egy friss Remake patchben…

 

 

Tény és való, nincs semmi újdonság abban, hogy a rajongók időnként a legmeglepőbb dolgokon tudnak felháborodni. A Final Fantasy VII Remake legfrissebb foltja – amely több fontos javítást is tartalmaz a játékhoz – nem várt módon sokkolt egyes fanokat.

A Final Fantasy VII Rebirth egy kivételes játék – egyesek úgy jellemezték, hogy „diadalmas evolúció” – mégis néhány rajongó megtalálta a módját, hogy bosszankodjon.

Most éppen a Final Fantasy egyik szereplőjének cenzúrázása miatt, aki a kérdéses jelenet során 15 éves. Ezt azért érdemes hangsúlyozni, mert Tifa egyébként 20 éves az FFVII Remake-ben és a Rebirth-ben.

Egy flashback szekvencia során Tifa öltözéke az FFVII Remake-ben frissült ahhoz, amit a Rebirth-ben visel. Ahogy azt a ResetEra kiszúrta, Tifa tehenészlány-ihlette öltözékét egy nibelheimi flashbackben kissé megváltoztatták, hogy a fehér gombos felsője alá egy fekete sportmelltartót adjanak. A változtatás valószínűleg a folytonosságot szolgálja, mivel a foltozott öltözék jobban hasonlít a Rebirthben látott dizájnhoz.

Őszintén, a változás nem különösebben szembetűnő. Tifa egy vonzó karakter, ugyanakkor ez talán nem egy olyan mértékű eltérés, ami miatt érdemes felháborodni. Arról nem is beszélve, hogy egy 15 éves lány öltözéke egy játékban valóban felvethet etikai kérdéseket. Nyilván a Square Enixnek sem hiányzik egy per…

Ennél talán jelentősebb változás, hogy a frissítés megtöri a kulcsfontosságú FFVIIHook modot PC-n, ahogy arról a wccftech beszámolt. A hivatalos leírás szerint az FFVIIHook „feloldja a dev-konzolt, hozzáférést biztosít a konzolparancsokhoz és a játék CVars egyszerű módosításaihoz – valamint lehetővé teszi a laza INI fájlok betöltését a játék config mappájából”.

Az FFVIIHookot széles körben használták a Final Fantasy 7 Remake néhány legzavaróbb problémájának kijavítására PC-n, beleértve a dadogást, de ahogyan arról ma több hozzászólás is beszámolt, már nem kompatibilis az új frissítéssel.

Ami az FFVII Rebirth-et illeti, a játék hivatalosan holnap, február 29-én jelenik meg, és csak PlayStation 5-re lesz elérhető.

Forrás: ResetEra, wccftech

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu