BREAKING: A Ghost of Tsushima Director’s Cut érkezik PC-re – íme a megjelenés dátuma!

A Ghost of Tsushima személyében egy újabb PlayStation-exkluzív játék teszi meg az ugrást, véget vetve a konzol-exkluzivitásnak.

 

 

Folytatódik a PC-re érkező PlayStation-exkluzív játékok áradata. Ezúttal a Ghost of Tsushima című szamurájdráma rendezői változatáról van szó. A játék május 16-án jelenik meg PC-re. A nagy sikerű Director’s Cut tartalmazza a fő kampányt, valamint az Iki Island bővítményt és a Legends nevű többjátékos módot. Megjelenése idején, 2021-ben rendkívül pozitív fogadtatásban részesült. Sokan dicsérték – köztük mi is.

Mindezek mellett a Sony szerint a PC-s port „feloldott képkockasebességgel, számos grafikai beállítással és elő-beállítással, valamint testre szabható egér- és billentyűzetvezérléssel” rendelkezik majd, és „teljes mértékben optimalizált 21:9 és 32:9 felbontásra, sőt, támogatja a 48:9 felbontást is a hárommonitoros beállításokhoz”. A portolásért a Nixxes stúdió felel, amelyet a Sony 2021-ben vásárolt fel.

A hír mindenképp örömteli meglepetés. Még akkor is, ha annyira azért nem meghökkentő. Hiszen a Sony a PC-t a stratégiája kulcsfontosságú részévé tette. Eddig olyan játékok portjait láthattuk, mint a God of War, a Ratchet & Clank: Rift Apart és The Last of Us. A Horizon Forbidden West pedig, ha minden igaz, még ebben a hónapban megjelenik. Az áttörő többjátékos siker, a Helldivers 2 pedig februárban egyszerre jelent meg PC-re és PS5-re.

Hiroki Totoki, a Sony elnöke még februárban beszélt a konzoljátékok PC-re való átvitelének lehetőségéről. „A múltban a konzolokat akartuk népszerűsíteni… de van egy szinergia. Tehát ha erős first-party tartalmaink vannak, nemcsak a konzolunkkal, hanem más platformokkal, például számítógépekkel is, akkor a first-party több platformmal együtt növekedhet, és ez segíthet az üzemi nyereség javulásában”.

A játék már előrendelhető a Steam-en és az Epic Games Store-ban.

Forrás: PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu