Vajon az összes Final Fantasy VII remake Sony-exkluzív lesz konzolokon?!

Több jel arra mutat, hogy a Final Fantasy VII harmadik és egyben utolsó remake-je kizárólag PlayStation konzolokra jelenik meg. A PC-s kiadásra valamivel később kerül sor.

 

 

Alig egy hét telt el a Final Fantasy VII: Rebirth megjelenése után, és az érintett cégek máris nyíltan beszélnek a harmadik részről és az al-sorozat jövőjéről. Sok információ még nem került ki. Azonban elképzelhető, hogy ez a harmadik rész 2028-ban debütál, ha minden a Square Enix tervei szerint alakul. Ez a mai napig nem biztos, hiszen még hosszú út áll előttünk, de amit nemrég erősen utaltak, az az exkluzivitás.

Christian Svensson, a SIE (Sony Interactive Entertainment) stratégiai kezdeményezésekért és második és harmadik féltől származó tartalomprojektekért felelős alelnöke volt az, aki a The Washington Postnak adott interjújában megerősítette, hogy a Sony biztosította „a Final Fantasy VII trilógiát konzol-exkluzívként”.

A cég illetékese ezt „PlayStation-eredménynek” nevezi. Jelezve, hogy a Sony és a Square Enix közötti exkluzivitási megállapodást meghosszabbították.

Minden jel arra mutat, hogy sem az FF7 Remake, sem a Rebirth nem fog megjelenni Xbox konzolokra. Legalábbis rövid vagy középtávon nem. Fontos megjegyezni, hogy az FF7 Rebirth exkluzivitása a PS5-tel jóval rövidebb lesz. Három hónappal a megjelenés után ér véget, vagyis 2024. május 29-től láthatjuk majd PC-n is ezt a címet. Ám ezt a Square Enixnek hamarosan meg kell erősítenie. Legalábbis a Final Fantasy XVI már PC-re is megjelenhet. A cég annak idején megerősítette, hogy időt szánnak arra, hogy a játékot megfelelően optimalizálják PC-re.

Fontos azonban megjegyezni, hogy később a cikk írója korrigálta észrevételét. „A teljes FF7-trilógia még NEM lett megerősítve, hogy Sony-exkluzív lesz. A cikket úgy módosítottuk, hogy csak a Remake-et és a Rebirth-et említi” – írja Gene Park az X/Twitter fiókján.

Forrás: The Washington Post, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu