Bobby Kotick legújabb pénzszórási terve sokakat megdöbbentett!

A Wall Street Journal értesülései szerint az Activision Blizzard korábbi vezérigazgatója, Bobby Kotick több százmillió dollár értékű lépésre készülhet: megvenné a TikTokot!

 

 

Vajon számított valaki arra, hogy miután 2023 végén távozik az Activision Blizzardtól, Bobby Kotick meg fogja vásárolni a TikTokot? A Wall Street Journal szerint a Microsoft által felvásárolt cég korábbi vezérigazgatója több százmillió dolláros lépésre készül. A lehetséges művelet egyik oka, hogy egy törvényjavaslat betilthatja a TikTokot az Egyesült Államokban. Ez arra kényszerítené a tulajdonosokat, hogy eladják vagy elidegenítsék.

Bobby Kotick a jelek szerint kész egy több százmillió dolláros üzletre vállalkozni. A ByteDance a TikTok tulajdonosa, és nem tőzsdén jegyzett vállalat.

Értéke azonban 2024 januárjára elérte a 250 milliárd dollárt, ami az El Economista szerint magasabb, mint az olyan ismert cégeké, mint az OpenAI vagy a SpaceX, amelyek nincsenek tőzsdén.

Az Activision Blizzard korábbi vezérigazgatója hónapokig hallgatott. Ám készen áll megvenni a kínai céget. Néhány napja derült ki, hogy az Egyesült Államok nem adja fel a TikTok megölésére tett kísérletét. Azt mondja, hogy vagy megszakítja a kapcsolatot Kínával, vagy 160 napon belül eltűnik az országból. Ha a képviselőházban nemrég benyújtott jogszabály átmegy, a TikTokot betilthatják.

 

Bobby Kotick és Sam Altman venné meg a TikTokot?!

 

„Vagy szakítanak a Kínai Kommunista Párttal, vagy elveszítik az amerikai felhasználókhoz való hozzáférést”. Éppen ezért a TikTok és más cégek kénytelenek lennének eladni vagy kivonulni. Azért, hogy az Egyesült Államokban is terjeszthessék őket.

Ez 170 millió amerikait jelentene, akik nem használnák tovább az alkalmazást, ami nagy kárt okozna a pekingi székhelyű cégnek.

Azt a benyomást kelti, hogy Bobby Kotick mindent magának akar, de ez nem így van. Az amerikai média szerint a vállalkozó partnereket keres, akik segítenének neki megvásárolni a céget. Állítólag „felvetette a TikTok megvásárlásához szükséges partnerség ötletét egy csoport embernek, köztük Sam Altmannak, az OpenAI vezérigazgatójának”.

Ha a törvényjavaslat átmegy, és Biden aláírja a jogszabályt, komoly változások vannak kilátásban. A TikTok harcol a szabály jogszerűsége ellen. Érvelése szerint az sérti az Első Alkotmánykiegészítést, amely garantálja a sajtó-, szólás- és vallásszabadságot, a gyülekezési jogot, valamint a kormánytól való jogorvoslathoz való jogot.

Forrás: WSJ, El Economista

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu