Régen bukott akkorát Star Wars-játék, mint a Battlefront Classic – negatív Steam-rekord!

A szerverproblémák és az a kevés fejlesztés, amit a Star Wars: Battlefront Classic Collection kapott, a két leginkább büntetett tényező a közösség részéről…

 

 

A Star Wars: Battlefront Classic Collection megjelenése sok örömöt ígért az immár Disney tulajdonában lévő franchise rajongóinak. A saga két eredeti játéka új verziójának megjelenése azonban rémálommá vált. Alig néhány órával a megjelenés után a gyűjtemény „többnyire negatív” értékeléseket gyűjtött a Steamen. A Valve boltjában a játékról véleményt író több mint 1800 felhasználónak mindössze 20%-a szerzett kielégítő tapasztalatokat. Ez negatív rekord az SW-játékok között.

 

A Star Wars: Battlefront Classic Collection rendkívül problémás

 

A legtöbb felhasználó számára a Star Wars: Battlefront Classic Collection fő elégedetlenségi forrása a többjátékos mód. Az első néhány órában alig volt olyan szerver, amelyen meccseket lehetett volna keresni. Ráadásul kissé furcsán voltak beállítva. Így a várakozási idők nagyon hosszúak, a meccsek pedig nagyon rövidek voltak. Most, hogy ezt a problémát kijavították, még mindig sok panasz érkezett a kapcsolat minőségére. Egyes játékosok késleltetési problémákról és összeomlásokról számolnak be.

Az online szolgáltatások teljesítménye különösen fontos, tekintve, hogy az online volt az egyik nagy vonzereje ennek a klasszikus Star Wars gyűjteménynek.

Azonban nem ez az egyetlen hiba. A közösség panaszkodott néhány problémás aspektusra és a fejlesztések hiányára is. Bár senki sem várt vagy kért nagy átalakulást, mindkét játéknak jót tett volna egy megújulás. Legalább az olyan alapvető területeken, mint a menük és az irányítási beállítások. A grafikai ráncfelvarrás csak félig történt meg, ami miatt az egészet következetlennek érezték.

A problémák fékezték azt, ami egy meglepően sikeres kiadás lehetett volna. A játék életének első órájában 9200 egyidejű felhasználót számlált (a SteamDB-n keresztül). A hibák azonban sok játékost elgondolkodtattak, mielőtt kézbe vennék.

Ez jelentősen lelassította azt a fejlődést, amely minden bizonnyal meghaladta volna mind a rajongók, mind maguknak a fejlesztőknek a várakozásait.

A Star Wars: Battlefront Classic Collection fejlesztői egyelőre hivatalosan még nem nyilatkoztak a helyzetről. Az Aspyr várhatóan a következő órákban ad ki közleményt. Ebben tájékoztatást nyújt a problémák megoldásának lehetséges terveiről, illetve arról, hogy milyen szándékuk van a játék támogatásával kapcsolatban a megjelenés után.

Forrás: Steam, SteamDB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu