Új Marvel-videójáték készülhet, méghozzá meglepő műfajban?!

Egy online terjedő pletyka szerint egy új Marvel-videójáték, méghozzá egy FPS lehet fejlesztés alatt, amely más szemszögből mutatja be a franchise-t.

 

 

Egy új Marvel-videójáték lehet fejlesztés alatt a legújabb, online felbukkanó pletykák szerint. Jelenleg a Marvel öt játékot licencel. Köztük a Marvel 1943: Rise of Hydra-t, amely valamikor 2025-ben jelenhet meg. Ez az új játék már a hatodik lenne, amelynek nincs megszabott megjelenési dátuma. Csatlakozna a cím nélküli Vasember- és Fekete Párduc-játékokhoz, a Marvel’s Wolverine-hoz és a Marvel’s Blade-hez.

A Marvel Games részlegét 2009-ben alapították, de katalógusának legkorábbi nyomai 1982-ig nyúlnak vissza, amikor is megjelent a Spider-Man az Atari 2600-ra.

Több mint négy évtizeddel később a Marvel Games több sikeres AAA-címet adott ki. Az olyan mobiljátékok, mint a Marvel Snap továbbra is non-stop tartalmat kínálnak a játékosoknak a tenyerükben.

A Kurakasis közösségi médiában közzétett posztja szerint 2024-ben várható egy bejelentés, amely mindent hivatalossá tesz. A játék címe a pletykák szerint Marvel Rivals lesz. Állítólag egy AAA first-person shooter, amely a Marvel Univerzumban játszódik. A pletyka először akkor indult, amikor egy meg nem nevezett kínai stúdió a hivatalos LinkedIn céges fiókján hirdetést tett közzé. Ebben új munkatársakat keresnek egy AAA költségvetésű játékon való munkához. A cég helyszínéül a kínai Guangzhou-t jelölték meg. Ez történetesen ugyanaz a város, ahol a NetEase központja is található. Mivel korábbi mobilos Marvel-játékokban is benne volt a keze, nem kellett sokáig várni, hogy összeálljon a kép.

 

Hogyan működhetne a Marvel-videójáték FPS-ként?

 

A Marvel-univerzumban bevezetett első személyű lövöldözős játék frissítő csavar lehet ahhoz képest, amit a rajongók a korábbi kiadásoknál megszokhattak. Bár a Pókember 2 kasszasiker volt, biztató, hogy némi kockázatot vállalnak, hogy a játékrajongóknak más megközelítést kínáljanak.

Azonban, mint a legtöbb online keringő pletykát, a legjobb, ha az információkat nagyon óvatosan kezeljük, amíg a NetEase bejelentésével konkrét bizonyítékok nem kerülnek elő.

Az első személyű lövöldözős játékok a mikrotranzakciók lehetőségével is járnak. Ez a NetEase számára sem ismeretlen terep. A Marvel Super War és a Marvel Snap is olyan mobiljátékok, amelyekben a mikrotranzakciós rendszeren keresztül extra tartalmakat lehet vásárolni. Az első személyű lövöldözős játékokról is ismert, hogy ugyanezzel rendelkeznek. Egy új műfajjal rendelkező Marvel-játék sokak számára vonzó lehet. Ám egyesek arra számítanak, hogy a Marvel Rivals ugyanabba a nyúlüregbe fog esni, mint a Fortnite.

Utóbbi egy szórakoztató, battle royale játék, jelentős piaccal, amely becsalogatja a játékosokat, akik utána a plusz tranzakciók végtelen sorozatával szembesülhetnek…

A 2025-re és azon túlra tervezett számos megjelenéssel ellentétben a Marvel nem kínál többet az egyjátékos akciójátékok műfajában. Ha a Marvel Rivals megvalósulna, az szakítana a status quóval. Új fejezetet jelentene a Marvel játékuniverzumában. A Marvel az évek során számos baklövést adott ki. A Marvel Avengers a várakozások alatt teljesített, a Guardians of the Galaxy pedig vegyes kritikákat kapott. Egy első személyű Marvel-videójáték lehet az, amire a rajongók vágytak, és az idő majd megmutatja, hogy megéri-e az AAA-büdzsé és a köré épített hype.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu