Nemi erőszakkal vádolja Kesha a Sony Music sztárproducerét, Dr. Luke-ot, 411000-es petíció lett belőle

SPOTIFY HÍREK – Aki lemaradt volna az elmúlt két év eseményeiről, annak egy rövid összefoglaló a „Ke$ha”-perről. Az énekesnő 10 éves együttműködés után a New York-i legfelsőbb bírósághoz fordult, és kérelmet adott be arra irányulóan, hogy a bíróság bontsa fel a Sony-val kötött szerződését, mivel a kijelölt (szerződésbe is foglalt) producere, Dr Luke, folytonosan bántalmazta és megerőszakolta az énekesnőt 18 éves kora óta.

A legfelsőbb bíróság azonban még az orvosi szakvélemény hiányában a Sony javára döntött, hangsúlyozva, hogy az énekesnőnek szabad döntési lehetőséget kell biztosítani arra, hogy kivel dolgozik együtt.A per ugyan még 2014-ben indult útjának, azonban az ítélet 2 évet váratott magára. A legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy az előadó promotálására a Sony annyi pénzt fektetett már, hogy joggal követeli a nőtől a következő hat albumot, írja a vs.hu.

A legfelsőbb bíróság azonban még az orvosi szakvélemény hiányában a Sony javára döntött, hangsúlyozva, hogy az énekesnőnek szabad döntési lehetőséget kell biztosítani arra, hogy kivel dolgozik együtt.

Időközben Dr Luke is megszólalt az ügyben. Természetesen minden vádpontban ártatlannak vallja magát, szerinte az énekesnő csupán azért „hisztériázik” (by Dr Luke), mert jobb pénzügyi megegyezést szeretne kiharcolni a Sony-tól, és a szerződése megújítását, vagy legvégső esetben annak felbontását, írja az Index.

Az Oscar gálán felszólalt Joe Biden amerikai alelnök, aki arról tartott beszédet, hogy mennyire fontos lenne végre változásokat iktatni a nemi erőszakot átélők ügyeinek elbírálásában. A beszédéből kiderült, hogy egyáltalán nem ért egyet a legfelsőbb bíróság döntésével. Erre már csak kontrázott a fellépő, Lady Gaga, aki közvetlenül azelőtt, hogy elénekelte volna a nemi erőszakot átélő nőknek írt dalát, a „Til it happens to you-t”, twitteren üzente Keshának, hogy a fellépés alatt gondol majd rá és neki is énekel, mert ő és mindenki más megérdemli, hogy szabad és boldog élete legyen.

Ugyan Kesha a pert elvesztette, de a bírósági döntésre reagálva 411000 rajongó írta alá azt a petíciót, amiben követelik a Sony-tól, hogy bocsássák el Dr Luke-ot, vagy bontsák fel Kesha szerződését, hogy ne legyen kitéve többet az énekesnő hasonló atrocitásoknak. A rajongók mellé több sztár is csatlakozott, mint Lady Gaga, Adele, Taylor Swift és még sorolhatnánk…

Forrás: Index, VS.hu

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu