Paul McCartney az általa szerzett Beatles dalokért harcol

SPOTIFY HÍREK – Sir Paul McCartney indítványt nyújtott be arra vonatkozólag, hogy visszakapja azoknak a daloknak a jogait, amiket ő írt a The Beatles együttes fennállása óta.

Ez elég sok zeneszámot jelent, ugyanis a dalok java részében ha mást nem is, de közreműködött, így jogot formálhat rájuk.

Ugyan a dalok megszületésében fontos szerepe volt McCartney-nak, de a kiadásokat soha nem rendezte, így szinte mindegyik joga lassacskán kiúszott a sztár kezei közül, egyenesen a nagyvilágba. Még szerencse, hogy az amerikai jogszabályok szerint, 56 év leteltével a kiadást követően, egy zenei darab írója visszakaphatja azok jogait.

A Lenon-McCartney katalógus 2018-ra várható, Sir Paul ígéretei szerint. A hatóságok engedélyével Paul egy ideiglenes listát nyújtott be a Billboard-nak, amiben 32 dal szerepelt. Ezek közül a legtöbb 1962 és 64 között jelent meg, de későbbi produkciók is szerepelnek a felsorolásban. Köztük akad sajnos pár olyan is, mint a „Came Together” és a „Why Don’t We Do It In The Road”, amiknek a jogait nem szerezheti még vissza, egészen 2025-ig.

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu