Végre eljöhet SoundCloud előfizetés?

SPOTIFY HÍREK – A Sony több előadójának zenéjét töröltette az ismert streaming oldalról ismételten. A SoundCloud mára több mint 100 millió zeneszámot tárol, amit a felhasználók ingyenesen hallgathatnak, és ezzel a kiadók nem mindig vannak kibékülve. Szerencsére a 2014-ben megindult tárgyalások a SoundCloud jövőjét illetően lassan révbe érnek, egy új megállapodás keretein belül. A SoundCloud nem csupán a Sony-val, de még két nagyobb kiadóval is kapcsolatba lépett (Warner Music és az Universal), hogy lefixáljanak egy esetleges megoldást a problémára.

A SoundCloud vezetői végre bejelentették, hogy elindítják a régóta várt előfizetéses szolgáltatásukat, valamikor az év folyamán. A befolyó összegből pedig kiemelkedő szerzői jogdíjak folynak majd be az érintett kiadókhoz. Ez így mindjárt barátságosabb hozzáállás, főleg mert a kiadók pontosan ezért favorizálják az ingyenes zenehallgatást kínáló platformokat, mivel ezek magas díjakat fizetnek be a szolgáltatásukért.

A kiadók számára ez egyértelműen egy pozitív változás. De vajon miért jó nekünk? Leginkább azért, mert így elérhetővé válnak a platformon a nagyobb kiadók termékei is, amiket az eddigiekben rendszerint eltávolíttattak (az előadók akarata ellenére is). Így ezentúl az indie és underground kiadványokon túl, a nagy kaliberű kiadók által futtatott zenészek is megoszthatják portékájukat a platformon. Ezekhez az anyagokhoz férnek majd hozzá az előfizetők.

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu