Resident Evil: The Final Chapter előzetes [VIDEO]

MOZI HÍREK – Már a Megtorlás (Retribution) után bejelentette a forgalmazó, hogy készül a folytatás, nem sokkal utána kiderült, hogy ezzel a résszel zárják le véglegesen a sorozatot. A rendező-főszereplő felállás semmit sem változott: Milla Jovovich tér vissza ismét Alice szerepében és férje, Paul W. S. Anderson áll megint a kamerák mögé. Eredetileg egyébként 2014 szeptemberében számíthattunk a filmre, azonban Jovovich twitterén tette közzé, hogy csak 2015-ben fut be a Resident Evil 6. Ehhez 2013-ban kellett volna elindítani a forgatást, nem sokkal azután, hogy Anderson végzett Pomejivel (Pompeii), erre mégsem került sor. Tovább húzodott a forgatás, amelynek ezúttal 2014 augusztusában kellett volna kezdődnie Dél–Afrikában, amikor kiderült, hogy Milla Jovovich terhes, így ismét át kellett ütemezve a menetrendet.

A sok „viszontagság” után végre-valahára 2015 szeptember közepén startolhatott el a forgatás. Habár sokáig úgy volt, hogy Bingbing Li, Sienna Guillory, Engineer és Johann Urb is stábot gazdagítják, de kiderült, hogy mégsem teszik tiszteletüket az utolsó filmben. A régi gárdából egyedül Shawn Roberts és Ali Larter kerül be az új filmbe.

Sajnos a forgatás közben két nagyon szomorú baleset is történt – melyek közül az egyik halálos is volt. Az egyik esetnél Jovovich dublőre, Olivia Jackson két hétig volt kómában és az egyik karját amputálni kellett. Később pedig a stáb egyik tagja, Ricardo Cornelius éppen egy Hummer rögzítését vizsgálta, de az autó lecsúszott és halálra zúzta.

A történet egyébként közvetlenül a Megtorlás (Retribution) után folytatódik. Alice-t elárulja Wesker Washingtonban, ezáltal az emberiség túlélési  esélyei lecsökkennek. Egyedüli túlélőként nagyon is tudja, hogy mit jelent az emberiség utolsó reményének lenni az élőholtak seregei ellen. Vissza kell térnie oda, ahol az egész rémálom kezdetét vetté.

Raccoon Citybe, ahol az Umbrella Corporation egyesíti erőit, hogy lecsapjon az apokalipszis túlélőire. Alice-nek minél hamarabb rá kell találnia régi barátaira és még egy nem várt szövetségese is akad az élőholtak csapatok és új mutáns szörnyek elleni küzdelemben. Alice elveszíti természetfeletti képességeit és küszöbön áll az Umbrella támadás, rajta áll vagy bukik, hogy az emberiség végleg kihal-e.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu