Menu

Honor 7 Lite – A kistestvér

TECH – Teszteltük a legújabb Honor készüléket, mely kis hazánkba ujjlenyomatszenzorral érkezett. Aki külföldi honlapokon keresné: ott Honor 5C néven ismerik a készüléket. A készülék nálunk a márka Honor 7 (az előző csúcskészülék a Honor 8 előtt) visszafogottabb képességekkel rendelkező verziójaként érkezett a középkategóriájú okostelefonok sorát növeli.

 

Eredetileg tehát Honor 5C néven debütált a készülék, például Kínában és Németországban ezzel a névvel érhető el, de hazánkban Honor 7 Lite megnevezéssel vásárolható meg. Ráadásul furcsa módon csak a mi országunkban kapható ujjlenyomat olvasóval az okostelefon.

A Honor 7 Lite nem épp az egykezes okostelefonok közé tartozik, képátlója 5.2 inch lett. Ez egy középkategóriás készülék szép külsővel, elég jó hardverrel és príma árazással. Kezdjük a készülék külsőjével…

honor 7 lite

Ahogy tetszik

A Honor 7 Lite három színkombinációban érhető el nálunk: fehér-ezüst, fekete-szürke és arany-arany. Az egyik szín az előlapot, míg a másik a hátoldalt érinti. Bár a telefon reklámjában más szerepel, valójában csak a hátlap készült fémből, a többi rész műanyag. Mi a fehér-ezüst verziót teszteltük és benyomásaim vegyesek. Szemből vagy hátulról nézve a készüléket, nagyon szép látványt nyújt telefon, viszont az összhatás kicsit túl „Samsungos” lett. Az viszont biztos, hogy a szál csiszolt fém hátlap pazar vizuális élményt nyújt, főleg napsütötte napokon.

A 13 megapixeles hátlapi kamera alatt egy ujjlenyomatszenzor is megtalálható, ami a külföldi Honor 5C-nél nincs. A hátlap szálcsiszolt mintázatot is kapott és mivel fémházas készülékről van szó, így az akkumulátor sem eltávolítható, illetve a kártyákat is tálcára helyezve rakjuk bele a telefonba. A hátlapi kamera kicsit kilóg a készülékházból, de ez már annyira nem zavaró.

A szokásos droidos gombok itt a kijelzőből veszik el a helyet, a bal oldali a vissza gomb, a középső a főgomb, míg a jobb oldalival a megnyitott appok közé léphetünk be. A felület így – ha láttál már Huawei készüléket – nem fog meglepetéseket okozni, mindenesetre jól működik, a 2 hetes tesztidő alatt nem igazán tapasztaltunk fagyást, akadást, természetesen egy nagyobb játékba való belépés és az onnan történő kilépés nem a leggyorsabb, de erről lentebb láthattok majd egy videót, hogy hogyan is futnak rajta a nagyobb és kisebb játékok.

CnKUwahWIAAZYn4

Belcsín

A 16 nanométeres gyártási technológia segítségével készülő HiSilicon Kirin 650-es chipkészlet a P9 Lite-ból már ismerős lehet. Az SoC részét képezi többek közt négy darab 2 GHz-es Cortex-A53-as processzormag, négy darab 1,7 GHz-es Cortex-A53 mag, valamint egy Mali-T830 MP2 grafikus gyorsító. Sebességteszt rekordokat senki se várjon ettől a középkategóriás chipsettől, a hétköznapi gyakorlatban azonban általában megfelelő tempót diktál a hardver, igaz néha-néha egy-egy belassulást sajnos nem úszunk meg.

Jó hír, hogy melegedésre nem igazán hajlamos a készülék. A RAM 2 GB kapacitású, csakúgy, mint a P9 Lite-nál, utóbbi telefonból azonban 3 GB-os változatot is gyárt a Huawei. A flashmemória 16 GB-os és alaphelyzetben ennek körülbelül a fele használható fel szabadon, no és persze adott a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség.

Szoftveres fronton nem kell semmi extrára számítani, feltéve ha már volt Huawei készülék a kezetekben, ugyanis ugyanaz az EMUI 4.1-es felhasználói felület van a készüléken Android 6.0 Marshmallow alapokra helyezve, mint mondjuk a Huawei P9 szériában.

Fényképezőgép

Az f2-es fényerejű frontoldali kamera révén maximum 8 megapixeles felbontású szelfik, illetve Full HD mozgóképek készíthetők. A hátlap síkjából mintegy 1 milliméternyi kiálló főkamera ugyancsak f2-es fényerővel rendelkezik, ennek ellenére a kategóriában el nem ítélhető módon optikai képstabilizátor nincs benne.

A 13 megapixeles felbontású képérzékelő 4:3 képarányú, vagyis ezt az arányszámot választva készíthetjük a legnagyobb felbontású, egész konkrétan 4160×3120 képpontos felvételeket. Amennyiben 16:9-re váltunk, akkor be kell érnünk 10 megapixellel, illetve ugyanekkora felbontást kapunk 1:1 képarány mellett is. A fókuszálás nem túl fürge, és a képminőség is lehetne jobb, azt azonban továbbra sem szabad elfelejtenünk, hogy ezúttal nem egy high-end kategóriás csúcsmobilhoz van szerencsénk.

A kamera felhasználói felülete már ismerős lehet a korábbi Huawei készülékekről, így sajnos az is, hogy amennyiben egy lefelé történő lapozással előhívjuk a beállítások menüt, akkor annak tartalma nem fordul vízszintbe. Amennyiben felfelé húzunk egyet az ujjunkkal, akkor a tizenkét üzemmód kerül gyorsan a képernyőre, szerencsére már megfelelő orientáció mellett. Említést érdemel többek közt a mosolydetektálás, a tárgykövetés, a hangvezérelhetőség, az arcszépítés, az ételfotózási üzemmód, a time-lapse funkció, illetve a panorámakép üzemmód. Jól el lehet szórakozni a fényfestés szolgáltatással, a haladó fotósok számára pedig jó hír, hogy nemcsak a fényérzékenység (ISO100-1600), hanem a zársebesség (1/4000-8 másodperc), illetve a fókuszálás is manuálisan állítható.

ChJgcs WwAMJ lQ

Rám a Honor 7 Lite (vagy 5C) igazán pozitív benyomást tett. Igaz, a fehér-ezüst kombináció nem a legideálisabb, de 2 hét használat után teljesen megszoktam. A telefon formája és dizájnja a kényelmet sugározza. Valószínűleg a lekerekítések miatt, de sokszor keltett bennem olyan érzést, hogy ez egy nagyon vékony telefon a 8.3 mm-es vastagsága ellenére. A fém hátlap pedig valóban minőséget kölcsönöz neki, hiába a műanyag keret.

A Full HD kijelző színei csodásak, a betekintési szögei is jónak mondható. Azonban az 5,2 inch-es mérete miatt, nem biztos, hogy az átlagos kézméretű embereknek jó lenne.

Ami még a kijelző mellett szól a nagymértékű fényerő állítás. Oké verőfényes napsütésben annyira nem állja meg a helyét, de már árnyékban nézve igen. A kamera pedig abszolút nyerő, legalábbis számomra ideális lenne, de egy középkategóriás felhasználónak biztos. Megfelelő fények, elhelyezés és állvány használatával (vagy egy biztos kézben) nagyszerű képek készíthetőek. Ugyan ez a véleményem az előlapi kameráról. Az ujjlenyomat olvasó nagyon gyors, bár előfordult, hogy többszöri alkalommal sem fogadta el az ujjam (bénázás).

Összességében csak ajánlani tudom a készüléket. Igaz van 1-2 tulajdonsága, ami elgondolkodtathatja az embert (pl: gyenge, de hangos rezgés.), de még így is ~70.000 forintért megéri.

-theGeek-

TECH – Teszteltük a legújabb Honor készüléket, mely kis hazánkba ujjlenyomatszenzorral érkezett. Aki külföldi honlapokon keresné: ott Honor 5C néven ismerik a készüléket. A készülék nálunk a márka Honor 7 (az előző csúcskészülék a Honor 8 előtt) visszafogottabb képességekkel rendelkező verziójaként érkezett a középkategóriájú okostelefonok sorát növeli.   Eredetileg tehát Honor 5C néven debütált a készülék, például Kínában és Németországban ezzel a névvel érhető el, de hazánkban Honor 7 Lite megnevezéssel vásárolható meg. Ráadásul furcsa módon csak a mi országunkban kapható ujjlenyomat olvasóval az okostelefon. A Honor 7 Lite nem épp az egykezes okostelefonok közé tartozik, képátlója 5.2 inch lett.…
Összességében csak ajánlani tudom a készüléket. Igaz van 1-2 tulajdonsága, ami elgondolkodtathatja az embert (pl: gyenge, de hangos rezgés.), de még így is ~70.000 forintért megéri.

Honor 7 Lite

DESIGN - 7.2
HARDVER - 7.4
KIJELZŐ - 8.4
AUDIO MINŐSÉG - 8.1
ÁR/MINŐSÉG - 8.3

7.9

Összességében csak ajánlani tudom a készüléket. Igaz van 1-2 tulajdonsága, ami elgondolkodtathatja az embert (pl: gyenge, de hangos rezgés.), de még így is ~70.000 forintért megéri.

User Rating: 4.5 ( 2 votes)

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu