Politika és Star Wars: Donald Trump hívői twitteren bojkottálják a Zsivány Egyest! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Miközben már szinte minden Star Wars rajongó tűkön ülve várja, hogy végre megnézze a Zsivány Egyest, Donald Trump hívei szokatlan lépésre szánták el magukat, amely akár balul is elsülhet Trump népszerűsége tekintetében – írja a BBC News. A januártól várhatóan hivatalba lépő amerikai elnök követői ugyanis a jövő héten a mozikba kerülő Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet bojkottjára szólítják fel a Twitteren követőket.

A következő Star Wars film elleni kampány konkrétan egy Trumpot erősen támogató aktivistától, Jack Posobiectől startolt. Posobiec ugyanis szentül meg van róla győződve, a forgatókönyvírók utólag változtattak egyes jeleneteken, hogy Trumpot lejárassák – ezen véleményének mikroblogján is hangot adott:.

„A Star Wars írói azért írták újra és forgatták újra a Zsivány Egyes bizonyos jeleneteit, hogy olyan Trump-ellenes jelenetek kerülhessenek bele, amelyek rasszistának állítják be” – írta egy posztjában Posobiec.

Chris Weitz forgatókönyvíró rögtön leszögezte, hogy az állítás „teljesen hamis”. A BBC News ugyanakkor hozzátette, hogy Weitz és egy másik forgatókönyvíró, Gary Whitta szembenállását fejezte ki a Twitteren a megválasztott amerikai elnökkel. Az elmúlt 24 órában a DumpStarWars címszavas Twitter-lavina 120 ezer bejegyzéssel gazdagodott.

A BBC News megjegyezte, hogy Donald Trumpnak 17 millió követője van a mikroblogon. A leendő elnök pártfogói csoportjának hangadói állandóan méltatják érdemeit, és nem azonnal visszavágnak azoknak, akik bírálják vagy szemben állnak vele.

A DumpStarWars egyébként nem az egyedüli, amely gyűlöletkampányt indított egy vélhetően Trump-ellenes álláspontot képviselő franchise-nak, vagy márkának. Az utóbbi hetekben a Kellogs gabonapehely-márkát, a Starbucks-ot és a Hamilton című musical sem kímélték: ezek ellen is bojkottot hirdettek.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu