A Marstól Manchesterig [VIDEO]

MOZI HÍREK –  Hogy függ össze Manchester a Marssal? Hát úgy, hogy Matt Damon kitalált egy történetet magának, amit eljátszhatna és megrendezhetne. A forgatókönyv megírására a kiváló ír drámaíró-rendezőt, Kenneth Lonergan-t kérte fel: a film egy Manchester by the Sea nevű kisvárosban játszódik, a címe A régi város (Manchester by the Sea, hazai bemutató: február 23.). Csak azután jött a Mars.

Ridley Scott szoros időbeosztása miatt el kellett kezdeni a Mentőexpedíció forgatását, és Matt Damon rövid habozás után lemondott A régi város-ról. És valószínűleg úgy gondolta, jól döntött, hiszen a Mentőexpedíció fantasztikus siker lett.

Csak most úgy néz ki, A régi város is az lesz. Kenneth Lonergan végül is nemcsak megírta, hanem meg is rendezte a filmet, és a főszerepre Casey Affleck-et kérte fel. Aki talán Oscart fog kapni ezért a szerepért. A héten zajlott a SAG-díjak jelöltjeinek bejelentése. Az Amerikai Színészkamara díja is erős előre jelzője az Oscarnak, és itt a legtöbb jelölést A régi város kapta: Casey Affleck mellett a női főszereplő, Michelle Williams is díjban reménykedhet, és jelölték Lucas Hedges-t (aki Affleck elárvult, kamasz unokaöccsét alakítja) valamint az egész társulatot is.

Matt Damon most csak egy módon vigasztalódhat: mivel producere a filmnek, ha az elnyeri a legjobb film Oscar-díját, akkor mégis megtarthat egy A régi város-beszédet: és megköszönheti Casey Affleck-nek, hogy átvette a szerepét.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu