[FRISSÍTVE] Megérkezett a Blade Runner 2049 első trailere! [VIDEO]

MOZI HÍREK –  FRISSÍTVE: Itt magyar szinkronos előzetes is! EREDETI HÍR: Idén kicsit hamarabb jött el a karácsony a sci-fi filmek és az IGAZI filmklasszikusok rajongóinak számára!

Először láthatjuk Ryan Goslingot a K. fedőnevű LADP ügynök szerepében, illetve az öreg Harrison Fordot is, aki visszatér Rick Deckard, mint az egykori Blade Runner. Aztán megszólal Harrison Ford, és elhangzik az a mondat, amelyet a filmet oly sokszor végnéző, illetve zenei betétjét meghallgató rajongók már fejből ismernek:

„Replicants are like any other machine. They are either a benefit or a hazard. If they are a benefit, it’s not my problem.”

(„A replikánsok olyanok, mint minden más gép. Vagy hasznosak, vagy veszélyesek. Ha hasznosak, az nem az én problémám.”)

K ügynök egy elhagyatott sivatagban keresi Deckardot. Itt azonban nem találja, csak egy luxusházban. Amikor végre találkoznak, Deckard gyanakodva pisztolyt tart rá. K. azonban nyugodt. Oly sok mindent látott már. Vagy azért ennyire feltűnően nyugodt, mert…

– Egyszer én is a te munkádat végeztem. Jó voltam benne. – mondja Deckard

– A dolgok akkor egyszerűbbek voltak – válaszolja K ügynök.

A sztori eseményei harminc évvel az első Blade Runner után játszódnak. Egy új, fiatal blade runner ügynök, az LAPD rendőrtisztje egy régóta elásott titkot fedez fel, amely a társadalom Földön maradt maradékát is totális káoszba sodorhatja. K felfedezése Rick Deckardhoz (Harrison Ford) vezeti, a legendás blade runnerhez, aki már harminc éve rejtélyesen eltűnt.

Denis Villeneuve rendezőnek az Érkezés utáni következő filmje a Blade Runner legendának újabb feldolgozása. A film forgatókönyvét az Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokról? című Philip K. Dick regény karaktereit is beleszőve írta meg Hampton Fancher és Michael Green. Eredetileg úgy volt, hogy Ridley Scott rendezi ismét, de ő úgy döntött, hogy inkább az Alien: Covenantot rendezi, viszont a Blade Runnernél is producerként dolgozott.

A film két említett főszereplője mellett Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Robin Wright, Mackenzie Davis, Carla Juri, Lennie James, Dave Bautista és Jared Leto játszik majd a filmben.

Az eredeti film az élő emberek és a replikánsoknak hívott mesterséges utánzataik közti kapcsolatot feszegette. Harrison Ford egy Rick Deckard nevű replikáns-vadászt, illetve blade runner (magyar fordítással „szárnyas fejvadászt”) alakított. A különböző rendezői vágások után sok rajongó azt feltételezi, hogy Deckard maga is replikáns, bár erre Ridley Scott sohasem utalt, illetve az eredeti regényben sem így volt.

Érdekesség még, hogy a Fandango honlap egy interjút készített Ryan Goslinggel, és egy elejtett mondat alapján feltételezhető, hogy Harrison Fordnak nem lesz túl sok szerepe a filmben.

„Sok hónap eltelt, mire Harrison Ford végre megérkezett, és persze mindannyian vártuk már nagyon, hogy mikor jelenik meg. Megkönnyebbültünk, amikor végre megjött. Ahogy a Ford a forgatás helyszínére ért, „felhúzta az ingujját” és elkezdtünk együtt dolgozni. Nagyon örültünk, hogy együtt dolgozhattunk vele.”

Ez vajon azt jelenti, hogy Harrison Fordnak csak rövid szerepe lesz a filmben? Vagy Gosling csak direkt növeli a feszültséget? Harrison Ford volt egyébként az első bejelentett színész a filmben és eddig mindenki azt hitte, ő lesz a főszereplő. Az elég valószínűtlen, hogy Harrison Ford és Ryan Gosling együtt vadásznak majd replikánsokra, így a fiatalabb blade runner sokáig egyedül dolgozik majd. Ahogy a trailerből sejthető: K ügynök már régóta nyomoz, amikor Deckarddal találkoznak.

És hogy mikor jön végre a film? 2017 október 6-át minden sci-fi és Blade Runner rajongó vésse be a naptárába…

Az eredeti, angol nyelvű trailer…

… és a magyar szinkronos, Csernák János hangjával.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu