Zack Snyder megölte volna Batmant az Igazság Ligája 2-ben

MOZI HÍREK – Ha Zack Snyderen múlik, a Denevérember nem éli túl a már valószínűleg sohasem megrendezett filmet, mely Snyder ötödik, utolsó rendezése let volna a DCEU-n belül.

Az Igazság Ligája eredetileg Snyder projektje lett volna, de már ennek a filmnek is egészen más végeredménye lett volna, mint amit a híres rendező elképzelt. Már egy éve, hogy a film kijött (mely szerintem teljesen rendben volt, még ha közel sem is forradalmasította a szuperhősfilm műfaját ) és a rendező azóta is képeket és koncepciórajzokat oszt meg a nagyérdeműnek arról, hogy mit tervezett e film végső verziójának is. Ugyanakkor Snydert még az első Igazság Ligája film befejezése előtt kirúgták, vagy magától ment el (ezt már sosem fogjuk megtudni) és Snyder hardcore rajongói azóta is szinte isszák a rendező szavait, hogy „mi lett volna, ha…?”)

Ezen a hétvégén például egy DCEU (DC Extended Universe) rajongó posztolt Verón (Snyder kedvenc közösségi portálján) egy képet, amelyen Superman egy halott Batmant tart a karjában. A kép nagyon hasonlít ahhoz a rajzhoz, amely Grant Morrison Final Crisis 6 képregényében láthatunk. A rajongó ennyit írt a poszthoz: „Amit talán láthattunk volna a…” Zack Snyder eléggé aktív Verón, így rögtön válaszolt is erre a képre egyetlen rövid szóval: „természetesen”, ami egyértelmű válasz arra nézve, hogy az Igazság Ligája 2-ben Batman meghalt volna.



A Denevérember azonban vélhetően megúszta Snyder „gyilkossági kísérletét”, lévén az Igazság Ligája megbukott a mozikasszáknál, így szinte biztos, hogy Igazság Ligája 2 már nem lesz – és még az sem biztos, hogy ha lett volna, akkor a projekttől megvált Snyder eredeti forgatókönyvét használják fel.

Grant Morrison képregénye egyébként közismerten nagy hatással volt Snyderre, aki több elemet is át akart venni ebből az elég depressziós képregényből, ahol Batman is meglehetősen „érdekes” körülmények között hal meg. Miután Darkseid megkínozza Batmant a Final Crisis 5 „Batman RIP”-ben, a Denevérembert még mindig sokkolva a kínzás után egy olyan sugárvetővel akarja lelőni (igen: megölni) Darkseidet, amellyel isteneket is lehet ölni. Bár sikeresen megsebzi Darkseidet, a szupergonosz is eltalálja Bruce Wayne-t a halálos omegasugarával.

Érdekesség még, hogy ebben az alternatív sztoriban Darkseid azt állítja, hogy ő nem más, mint Thomas Wayne: Bruce Wayne (Batman) apja, aki Joe Chillt bérelte fel, hogy az egész családját lemészárolja, hogy ezáltal Simon Hurt néven új életet kezdhessen.

Hogy Zack Snyder milyen mértékben akarta ezt sztorit feldolgozni, azt már sohasem tudjuk meg, az viszont biztos, hogy Darkseidet szerepeltetni akarta és most már az is, hogy Batmant is megölte volna.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu