Dislike-támadás elleni megoldáson dolgozik a YouTube! [VIDEO]

TECH HÍREK – Gyakran láthatjuk azt, hogy egy videót szemmel láthatólag megmagyarázhatatlan indokból többen értékelik lefele mutató hüvelykujjal, mint amennyit érdemelne.

Ezt nevezhetjük dislike mobnak – például a videókészítő iránti egyoldalú gyűlölet miatt többszáz fiókkal lehúzigálják a videót (igaz, ezzel elérik azt, hogy az algoritmusok felkapják az adott videót, ugyanis a dislike is interakciónak számít; és tényleg pillanatok alatt lehet egy Google-fiók alatt csinálni egy halom YouTube-csatornát is…). Erről a YouTube is tud, és már ennek kiküszöbölésén dolgozik.

A tartalomalkotók véleményére kíváncsi a YouTube (itt azért megkérdőjelezhető az, hogy tényleg érdekli-e a vélemény), és az egyik megoldás a dislike mob ellen az lenne, hogy egy legördülő listában meg kell magyarázni, hogy miért is értékeli negatívan az illető a videót. (Ennek sok haszna valószínűleg nem lenne.) A vicc az, hogy a YouTube szerint „nehezen implementálható” megoldás ez…

Egy másik lehetőség, hogy csak a dislike-ok lennének elrejtve az értékelések alatt. (Ezzel sem mennének sokára: láttunk már példát arra, hogy disliketörlések lettek végrehajtva több videón is. Diablo: Immortal például. És a dislikeok számát így is látnánk: az értékelések kikapcsolása ugyanis nem kapcsolja ki magukat az értékeléseket…) A gomb teljes törlése sem kizárt… és kérdéses az is, hogy mi haszna lenne annak, ha csak a videó adott százalékának megtekintése után lehetne csak dislikeolni.

Szóval a YouTube próbálkozik, de több baj is van vele mint csak ez a téma…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu