Chrome: váratlan segítséget kap a Google!

TECH HÍREK – A Google egyik riválisa a böngészőfejlesztők közül úgy döntött, hogy inkább elkezd segíteni a versengés helyett.

A Microsoft és a Google között azért van rivalizálás. Elvégre a redmondi cégnek is van saját keresőmotorja (a Bingre gondolunk), de ettől függetlenül úgy tűnik, hogy a Microsoft – miután az Edge névre hallgató Windows 10-es böngészőjével nem tudott talajt fogni, és elkezdte az is a Chromium engine-t használni – inkább elkezd együttműködni a Google-vel.

A Microsoft kiadott egy olyan kiegészítőt, ami Web Activities (Internetes aktivitások) névre hallgat – ez átemeli a Windows 10 Timeline funkcióját a böngészőbe. (Magyarul az operációs rendszerben található funkció hivatalos fordítása igencsak borzalmasan hangzik – tessék felkészülni: TEVÉKENYSÉGELŐZMÉNYEK!) Ezzel összehangolhatjuk a böngészési előzményeket és az appokat az eszközeink és operációs rendszereink között, így ha valamit az iOS-es mobilunkon néztünk, folytathatjuk otthon PC-n is. A kiegészítő itt található. A letöltés után a telepítés, a Microsoft-fiókunkba való belépés jön, és ennyi a dolgunk vele.

A másik újítás a Chrome Canary 74.0.3710.0 buildjében található – ebben a Windows 10 Mixed Reality (kevert valóság) támogatása is ott van. „Ha bekapcsolásra kerül, a Chrome a Windows Mixed Reality VR-eszközeit használja (ez csak a Windows 10-en vagy újabb platformon támogatott).”, írja a hivatalos jellemzés. (Van a Windows 10-nél újabb platform…? Nocsak, nocsak…) Ezt a funkciót csak azon Windows Insiderek használhatják jelenleg, ha a Windows 10-ből a 18329-es, vagy annál újabb verziószámmal rendelkeznek. A Mixed Reality támogatáshoz ezt kell a böngésző címsorába bemásolni: chrome://flags/#windows-mixed-reality – viszont figyelmeztetünk: bugos lehet, ugyanis ez még egy béta változata a böngészőnek. Itt tölthető le a böngésző. A harmadik újítás: a Windows 10 áprilisi frissítéséből bekerül a Google Chrome-ba az, hogy javaslatokat ír ki arra reagálva, hogy mit írunk éppen.

Szóval a Microsoft elkezdte tolni a Google szekerét a Chrome-mal. Egyre több böngésző használja a Chrome-ból származó Chromium motort…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu