A Disney új Alien, Majmok bolygója és Kingsman filmeket ígér a CinemaCon rendezvényen

MOZI HÍREK – Az mikiegeres cég égisze alatt vajon jobb Alien filmet kapunk, mint amilyen az előző volt?

A jelenleg is futó las vegasi CinemaConon tett bejelentéseket a Disney, jól ismert franchise-okról. Egész konkrétan a teljes 2019-es portfoliójukat bemutatták. Mindig nagy jelentőségű, amikor a Disney színpadra lép, de ebben az esetben igencsak nagy a kihívás. Mivel a cég nemrég fejezte be a Fox-szal való egyesülésének folyamatát, több franchise-zal kell dolgozniuk, mint még soha. Az alapvető probléma egyébként a korosztály besorolással van, lévén a Disney nem egy r-rated cég, tehát az Alien-féle horror kiesik a látókörükből.

Persze pénz beszél, Alient nyilván nem fog ejteni a Disney egy ilyen értékes franchise-t, ezért az már biztos is, hogy nem hagyják veszni a Nyolcadik utasokat. Bár a részletek még homályosak, de a CinemaCon arról ír, hogy a stúdió hivatalosan saját franchise-aként jelölte meg az Alient, amely pályafutását ezentúl a Disney alatt folytatja tovább. Ez gondolom az új Star Wars trilógia óta sok olvasónkból ellentétes érzelmeket válthat ki, de az biztos, hogy legalább várható a folytatás, lévén az Alien: Covenant enyhén szólva is megosztotta a kritikusokat, mi sem voltunk túlzottan elégedettek Ridley Scott második Alien filmjével – különösen a klasszikus, legelső rész tükrében.

A rendezvényen részt vett Jason Guerrasio, a Business Insider veterán, filmes újságírója, aki zárt ajtók mögötti információk alapján közölte MovieWebes kollégájának:

„További Kingsman, Alien és Majmok bolygója filmek is várhatóak a jövőben.”

A MovieWeb munkatársa emellett más forrásból is tudni véli, hogy a következő Avatar és Maze Runner is várható a jövőben.

Ami a Kingsmant illeti, nagyon nem lepődtünk meg. Matthew Vaughn jelenleg egy prequelt forgat és már többször is említette, hogy tervezi a tényleges harmadik részt. A Disney ezt a franchise-t is örökölte és sok értéket lát bennük. A Majmok bolygója franchise már kicsit meglepőbb, lévén a Majmok bolygója: Háború eléggé jól lezárt Caesar történetét, illetve nehezen tudjuk elképzelni, hogy ebből a már a hatvanas években is rengeteg rókabőrt lehúzott sztoriból, most az új sorozatban, sokadszorra még valami újdonságot tudnának elmondani.

Igazából az Alien iránt a legnagyobb az érdeklődésünk. Bár a Fox nemrég ünnepelte a franchise 40. születésnapját az Alien: Isolation videojáték alapján, de ez édeskevés ahhoz, amit egy igazi Alien rajongó elvárhat. A Covenant felemás fogadtatása után mondjuk nem tudjuk, merre halad tovább a sorozat…

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu