James Bond 25 – Bejelentés, szereplők, stáb, rövid sztori, Rami Malek, és baljós hírek!

FILMELŐZETES – Még el sem kezdték a James Bond 25 forgatását, de már most vészterhes hírek árnyékolják be?

Április 25-én jelentette be egy látványos jamaicai prezentáció keretében Michael G. Wilson és Barbara Broccoli, hogy a James Bond 25 forgatása holnap, április 28-án kezdetét veszi. A filmet szokás szerint Albert R. Broccoli’s EON Productions és a Metro Goldwyn Mayer Studios adja ki, Cary Joji Fukunaga rendezi, a főszereplő pedig Daneil Craig, akinek ez az ötödik James Bond filmje.

Az eseményről két nappal ezelőtt, április 25-én volt egy élőben közvetített műsor, amelyen a sztárok és producerek egyaránt részt vettek. A bejelentést Ian Fleming egykori GoldenEye villájában tették, azon a helyszínen, ahol az író 1952-ben James Bond figuráját kiagyalta és az első regényt megírta.

Cary Joji Fukunaga megerősítette azt is, hogy Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Léa Seydoux, Ben Whishaw és Jeffrey Wright visszatérnek, illetve Ana de Armas, Dali Benssalah, David Dencik, Lashana Lynch, Billy Magnussen és Rami Malek lesznek az új film szereplői.

Soha ne mondd, hogy soha

Amit a James Bond 25 sztorijáról eddig tudunk, az eléggé hagyományos felállásnak tűnik (legalábbis ilyen sokadik filmes, idősebb sztárokat főszerepeltető akciófilmek esetében). Bond visszavonult az aktív szolgálatból és élvezi a békés, nyugodt életet Jamaicában. Ez a béke azonban elég kérészéletű, amikor megjelenik régi barátja, Felix Leiter, a CIA ügynöke, aki a segítségét kéri. A küldetése („ha elvállalja” – na jó, az egy másik franchise…) hogy egy elrabolt tudóst kell valahonnan kimenekítenie. A rutinküldetésnek induló feladat rövidesen sokkal veszélyesebbé válik, amikor Bond megtudja, hogy egy rejtélyes gonosszal kell szembenéznie, aki egy veszélyes új technológiával van felfegyverezve.

Az új 007-es film jeleneteit Londonban, Olaszországban, Jamaicában és Norvégiában veszik majd fel. Wilson és Broccoli ezzel kommentálta a bejelentést:

„Örülönk, hogy visszatérhetünk Jamaicába Daniel Crag ötödik James Bond filmjével, a Bond 25-tel, amely egyben az a helyszín is, ahol Ian Fleming kitalálta James Bond ikonikus karakterét és ahol a Dr. No és Élni és halni hagyni filmeket is forgatták.”

A forgatókönyvet Neal Purvis & Robert Wade és Scott Z. Burns írják, de a kreatív munkában Cary Joji Fukunaga és Phoebe Waller-Bridge is részt vesznek. A producerek emellett a teljes stáblistát is bejelentették, amelyet itt olvashattok.

A 24 James Bond film, a 2015-ös SPECTRE hatalmas kasszasikert aratott, minden országban az első helyen szerepelt a toplistákon és 880 millió dollár bevételt hozott a konyhára. Saját hazájában konkrétan minden rekordot megdöntött a film a maga hét nap alatti 63.8 millió dolláros bevételével.

Az előző, 2012-es Skyfall 1.1 milliárd dollárt keresett moziba kerülése óta.

Rami Malek Freddie Mercury után James Bond gonosz lett

Bár az eseményen Rami Malek, aki az új James Bond gonoszt alakítja majd, személyesen nem vett részt, de egy videót is küldött maga helyett. Emellett a Good Morning America nevű népszerű tévéműsorban meghívott vendégként is szerepelt, ahol rendkívül lelkesen beszélt arról, hogy mennyit jelent neki a Bond franchise és micsoda megtiszteltetés, hogy a Bohém rapszódia Freddie Mercury-ja után most ő lehet majd Bond legfőbb ellenfele a 25. filmben. Emellett pozitív jelzőkkel is méltatta Daniel Craig Bond-alakítását.

„Szerintem Daniel elképesztő munkával érte azt el, hogy James Bond rokonszenves karakter legyen. Persze, sok mindenre képtelenek vagyunk James Bondként, de Daniel nemcsak a menő stílusát hozta a szerepbe, hanem az emberi faktort is. Cinikus és kegyetlen, de mégis mindig érte izgulunk a filmvásznon. Fantasztikus volt. Igazán érdekes lesz, amikor ezzel az emberrel szembe szállhatok majd. Azért is izgalmas lesz, mert ez Daniel utolsó filmje. De én majd teszek érte, hogy megküzdjön érte.

Amikor megkérdezték Ramit, hogy mi a kedvenc Bond filmje, akkor a legelső Dr. No című klasszikust említette, mely választást a közönség nagy ovációval fogadta. Ez a film alapozta meg Sean Connery főszereplésével az egész franchise kirobbanó sikerét. Mivel a Dr. No és Bond 25 is Jamaicában játszódnak, ezért sokan elkezdtek spekulálni, hogy talán lehet némi kapcsolat a két film között (és ezért is lett Malek „kedvence”) de Malek persze erről nem nyilatkozott.

Rami Malek egyébként az említett jamaicai eseményen nem tudott részt venni, mert New Yorkban kellett a film produkciós fázisával kapcsolatos munkákban részt vennie, ahogy erről egy viccesen irigykedő Twitter posztban is üdvözölte a résztvevőket.

„Azt reméli, hogy beszélek?” – „Nem Mr. Bond, azt remélem, hogy MEGHAL!”

Sajnos, baljós felhők is keringenek a napsütötte jamaicai forgatás helyszín felett… A Page Six és a Movieweb és elég biztosnak tűnő forrásra hivatkozva arról írnak, hogy annak ellenére, hogy forgatás már holnap kezdődik, sőt, Cary Joji Fukunaga már pár jelenetet fel is vett, még egyelőre nem lehet tudni, hogy az egész film „merre tart”. Sajnos nem arról van szó, hogy „annyira titkos és rejtélyes a forgatókönyv, hogy még a színészek sem ismerik”. Állítólag arról van szó, hogy alig van kész.

„Se forgatókönyv, se cím, pedig már majdnem öt éve, hogy az előző Bond filmet forgatták. Egy visszavonult Bonddal, aki Jamaicán lazul, de a forgatókönyv többi része még kész sincs. Azért volt szükség erre a jamaicai prezentációra Ian Fleming villájánál, mert Daniel Craig már 51 éves, és ha még tovább húzzák a forgatást, akkor túl öreg lesz és tényleg kiszáll a filmből.”

Egyébként voltak eddig filmcímek pletykaszinten, például a Shatterhand, de azokat végül valószínűleg vagy ejtették, vagy egyébként sem voltak valósak. Mindenesetre most már a minimum, amit mindenki elvárt, hogy legalább a film címét bejelentsék, ami pedig egyáltalán nem történt meg.

Ráadásul mindenki egy összeszedett, információdús és nagy bejelentésre számított Michael G. Wilsontól és Barbara Broccoli producerektől, ezt a mostani prezentációt pedig legkevésbé ezekkel a jelzőkkel lehetett volna illetni. Ráadásul még meglepetés sem volt – már eddig is tudtuk például, hogy az Oscar-díjas Rami Malek alakítja majd Bond ellenségét.

Az egyik legnegatívabb hír talán (legalább is az említett hírforrás szerint), hogy Daniel Craiggel manapság nem könnyű dolgozni. Korábban már említette, hogy inkább felvágja az ereit, hogy a SPECTRE után visszatérjen, de végül erre utólag azt mondta, hogy csak „viccelt”. Most viszont a Barbara Broccoli producernő nagy kedvencének tartott filmsztárról azt állítják, hogy nem könnyű vele dolgozni.

„Mindenki utálja, ha Daniellel kell forgatni, annyira nehézkes lett és mindenből folyton nagy ügyet csinál. De Barbara Broccoli szerint Daniel a vízen jár és csak Barbara véleménye számít.”

Daniel Craig 51 éves kora egyébként még mindig elég messze jár Roger Moore utolsó alakításától, aki 57 éves volt, amikor utolsó Bond filmjét, az 1985-ös Halálvágtát forgatták vele. Ha már a Halálvágtát említettük: állítólag a 70 éves Grace Jones, aki ebben a filmben May Dayt, Bond egyik ellenfelét alakította, szintén szerepel majd a Bond 25-ben egy kameo erejéig…

Összességében tehát csak részben tudunk pozitív hírekről beszámolni, ami forgatókönyv állítólagos hiányát, a szemmel látható forgatás körüli elég nagy káoszt, illetve Daniel Craig hisztis díva viselkedését (persze szintén csak ha hihetünk a forrásnak), no meg azt a kétségtelen tényt illeti, hogy még mindig nincs címe sem a filmnek – nos ezek bizony elég baljós hírek. Akárhogyan is: a Bond filmnek kevesebb mint egy év múlva a mozikba kell kerülnie, szóval reméljük, hogy addigra a stáb összekapja magát…

-BadSector-

Források: Page Six, Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu