Destiny 2 – Fractaline

Nem, sajnos ez nem a Destiny 2 új kiegészítőjének címe, csak úgy gondoltam, ezzel a címmel hathatósan hívom fel a figyelmet a mostani nagy eseményre, mely a jelenlegi legkedvencebb játékomban borzolja a kedélyeket.

 

Mit is olvashatsz alább?

  • Mi is ez a timelost és az obeliszk őrület?
  • Hogyan gyűjt fractaline-t?
  • Miért gyűjt ilyesmiket? Mire jó ez?

 

Kicsit hosszúra sikerült, de szükséges rossz ez. Ne add fel, érdemes elolvasni, ha szerinted nem tudsz mindent az obeliszkekről és a használatukról.

 

Osiris, jött, látott és győzni fog a múltban?

 

A legutóbbi kiegészítő megjelenésekor (előző év karácsonya előtt nem sokkal) megjelent egy új, nagyon erős guardian a játékban, aki az Osiris névre hallgat. Azért ő a legerősebb, mert mondhatni uralja az időt, vagy legalábbis mászkál benne és ezt korlátozásokkal ugyan, de hagyja nekünk is. Sok küldetés és még több új fegyver / ruházat is jött vele együtt, amelyek között meglepően hatékonyak is vannak. A karácsonyi esemény közben még egy adventi koszorú is megjelent a Towerben, amelyről elég hamar kiderült, hogy nem az, bár élek a gyanúval, hogy azért lett ilyen alakú, mert azért nagyon hasonlít egy modern és nagy adventi koszorúra.

Ez a központi OBELISZK, amellyel össze lehet kötni a többit, amelyek szerteszét vannak az ismert naprendszerben (MARS, NESSUS, FÖLD, TANGLED SHORE). Amennyiben sikerült őket összekötnöd már és sikerült feltuningolni mindet 11. szintre, akkor van egy négy hologrammal ellátott (lásd első kép), feltuningolt obeliszked. Ebből ezután számolatlanul lehet kivenni a fegyvereket és bizonyos korlátokkal a Fractaline -okat is.

A kiejtésen az angol fórumokon is vita folyik, a “fraktalájn” és a “fraktaline” is megfelelő, szóval ezen se vitázzunk, ha lehet, mert felesleges.

A cikk apropója az, hogy most valami nagy dolog készül (titkos, hogy mi, csak sejteni lehet, hogy valami új PvP pálya lesz vagy hasonló), amelyhez sok sok fractaline kell, amelyeket a playerek adományozhatnak a központi obeliszkben a közösbe. Jelenleg 2 MILLIÁRD fölött jár a számláló és közel sincs vége az eventnek!

 

Nos, de hogy is működik ez?

 

A fractalineokat összesen hatféle módon gyűjtögethetjük és itt érdemes nagyon figyelni!

  1. Az épp aktuális season első száz szintje alatt, néha-néha kapunk 100 darabot.
  2. Elméletileg csak úgy eshet mindenhol, küldetések végén, meg ládákból (nem emlékszem, hogy nekem esett volna, de lehet…)
  3. Felvesszük Saint14 napi négy bounty-ját és azok legtöbbjét a Sundial keretében (türkiz zászló a Merkúr térképen) meg is csináljuk. Ebből naponta 200 fractaline-ra tehetünk szert.
  4. Veszünk a towerben lévő obeliszkből Fractaline Skimmer-t ez az a világoskék akármi alul középen. ebből hetente hét darabot lehet vásárolni némi glimmerért (5000) és ezt aktiválva egyszercsak kapunk további 100 fractaline -t, amikor is az aktivitás megszűnik és újabbat kell aktiválni. Ez az aktivitás azonban csak négy órán keresztül aktív, azaz akkor érdemes használni, ha játszunk épp és nem csak 10 percre ugrottunk be a játékba.
  5. Bountykat veszünk fel az obeliszkekből és azokat megcsináljuk, egy bounty egy héten 100 fracyaline-t ad.
  6. Lásd lentebb!

A fentiek azt jelenti, hogy hetente 2900 + amennyi “magától” esik + a season, ha még nem csináltad meg.

Az elején ezekkel a kapott fractalineokkal az obeliszkek szintjét lehetett növelni. Mivel ezek a szintek nem véglegesek, azaz akármeddig növelhetők, ezért most is így van, 200 fractaline = 1 szint bármelyik obeliszken.

 

Van egy nagy sárga csavar az egészben!

 

A towerben lehet vásárolni nagy sárga csillagot (Light-Fused Fractaline), amely 20 000 glimmerbe + 10  shardba kerül. Kicsit combos ára van, de a tudása is nagy. Ez ugyanis akármelyik obeliszken egy szintet növel. Hogy ez miért fontos? Minden resetkor, (amely magyar idő szerint jelenleg keddenként 18.00 -kor van) annyi fractaline-t kap mindenki, amekkora az épp aktuális tower obeliszk rezonancia szintje x 100. Azaz ha például 11. szintre van csak felhúzva mindegyik obeliszk, akkor összesen 44 szint van, amelyért elméletileg 4400 fractaline fog érkezni + 200 a towerért. (Az lehet, hogy dupla ennyi, ez ma este kiderül). Azaz sokkal többet lehet azzal szerezni, ha jó nagy szinje van az obeliszkeknek, ami ugye növelhető fractaline -al és növelhető a sárga csillaggal is.

Az ultra brutál csavar

 

Mindegyik obeliszkben van 3 timelost weapon bounty. Ezeket is meg lehet csinálni, ezek díja maga a fegyver, amelyet választottunk, ezek mind fixek, de a perkjeik randomak, azaz sokszor kell vagy lehet kivenni őket, aztán vagy esik jó perk kombóval vagy nem. Kivéve most! 🙂 Mielőtt elkezdjük eszetlenül a fractalineokat becsengetni a közösbe, vegyünk szépen fel ilyen timelost bountykat! Általában négyet enged egyszerre (ezek lehetnek négy UGYANOLYAN is!), de van, amikor ötöt, hatot is enged egyszerre. Mindegyik 10 fractaline -ba kerül, de ne sajnáljuk ezt az árat érte. A beadott fractaline-ok 400 darabonként “megcsinálnak helyettünk” egy bounty-t. Azaz mivel épp fel van véve több is egyszerre, ezért ha mondjuk négy van nálunk és négyszáz fractaline-t beadunk, akkor mind a négy bounty kész lesz (ekkor a Timelost Friends item nem érezteti hatását, felesleges használni).

Ennek eredménye:

  • lesz egy csomó XP -d (ha épp fireteamben vagy, akkor 30% -al többet kapsz minden leadott bountyért!)
  • lesz egy csomó fractaline, amit beadsz a közösbe és ezzel segíted, hogy kinyíljon az a valami, ami nem tudjuk, mi lesz.
  • kész lesz egy csomó bounty, amelyekért az xp -n kívül random perkes fegyvereket kapsz és mivel gyártod őket tucatszám, egyszer csak kijön egy jó perk kombós, amely megfelel a te ízlésednek is.
  • Amelyik fegyver nem jó, azt bedarálhatod és máris lesz egy csomó shardod

Fantasztikus dolog ez, mert azon kívül, hogy minden héten egyre nagyobb és nagyobb lesz a tower obeliszk rezonanciája, egyre több és több fractaline lesz a kezedben, amelyekből százával gyárthatod a Perfect Paradoxokat például, hogy kijöjjön valami ütős kombó, esetleg egy godroll weapon. És még segítesz is a közös cél mielőbbi elérésében!

Tudom, kicsit hosszú volt. De a fontos dolgok sosem egyszerűek… És hajrá! Fractaline bankolásra fel!

-MORiARTY-

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu