John Romero 28 év után először készít új Doom 2 szintet, hogy pénzt gyűjtsön Ukrajnának

A Doom II társalkotója, John Romero új pályát készített a játékhoz, hogy pénzt gyűjtsön az ukrajnai háborús erőfeszítések számára.

 

Romero – aki a játék társtervezője és társprogramozója volt – a One Humanity (Egy emberiség) nevű szintet a honlapján árulja.

Romero szerint a One Humanity az első új Doom II-es szintje az id Software FPS-ének eredeti, 1994-es megjelenése óta.

A pálya 5 euróba kerül, a bevétel 100%-át pedig a Vöröskereszt és az ENSZ Központi Vészhelyzeti Alapja kapja, hogy segítsenek az ukrán népnek az orosz invázió alatt.

„Az ukrán nép, valamint a Vöröskereszt és az ENSZ Központi Vészhelyzeti Reagálási Alap humanitárius erőfeszítéseinek támogatására egy új DOOM II szintet adok ki 5 eurós adományért” – tweetelte Romero. „A bevétel 100%-a ezeknek az ügynökségeknek jut.”

Miután egy követője megkérdezte, hogy ez az összes bevételt jelenti-e, Romero tisztázta, hogy mind az 5 euró jótékony célra megy.

„Nem voltak ezzel kapcsolatos költségek” – erősítette meg. „Minden egyes cent 100%-a a segélyszervezetekhez kerül. Tehát a teljes bevétel.”

A hét elején Ukrajna miniszterelnök-helyettese felszólította az Microsoftot (Xbox) és a Sony-t (PlayStation), hogy ideiglenesen szüntessék be a támogatást mind Oroszországban, mind Fehéroroszországban (amely támogatja Oroszország háborús erőfeszítéseit).

A Twitteren közzétett nyílt levelében Mikhailo Fedorov szerint a platformtulajdonosoknak „blokkolniuk kell minden orosz és fehérorosz fiókot”, és „ideiglenesen le kell állítaniuk az orosz és fehérorosz csapatok és játékosok részvételét minden nemzetközi esporteseményen”.

Az ukrán székhelyű Stalker 2 stúdió, a GSC Game World a héten közölte, hogy a játék fejlesztését felfüggesztették a hazájuk elleni orosz invázió miatt.

Közben az EA bejelentette, hogy az összes orosz csapatot eltávolítja a FIFA 22-ből, az NHL 22-ből pedig az összes orosz és fehérorosz csapatot.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu