Rögeszme – Ebben az thrillerben a nő „a családban marad”

SOROZATKRITIKA – A Netflixen nemrég debütált egy új brit minisorozat, amely az Rögeszme című 1991-es regény alapján készült. A történet egy elismert londoni sebészről szól, aki viszonyt kezd a fia menyasszonyával, és egyre jobban belemerül egy sötét és veszélyes szenvedélybe. A sorozat három része alatt nemcsak a főszereplők élete borul fel, hanem a nézők is tanúi lehetnek egy izgalmas és provokatív drámának, amely nem fukarkodik a szexuális jelenetekkel sem. De vajon az Rögeszme több mint egy felületes szoftpornó mese, vagy van mögötte valami mélyebb üzenet is?

 

 

Az Rögeszme nem az első adaptációja Josephine Hart regényének, amelyet magyarul A szenvedély rabjai címen adtak ki. A könyv már 1992-ben megfilmesítésre került Jeremy Irons és Juliette Binoche főszereplésével, de akkor sem aratott nagy sikert a kritikusok és a közönség körében. A Netflix most újra megpróbálta életre kelteni a történetet, amelyet Morgan Lloyd-Malcolm és Benji Walters írtak forgatókönyvre, Glenn Leyburn és Lisa Barros D’Sa rendeztek, és Richard Armitage (A hobbit), Charlie Murphy (Peaky Blinders) és Indira Varma (Trónok harca) játszották a főbb szerepeket. A sorozat három része április 13-án került fel a streaming szolgáltatóra, és azóta is sokan beszélnek róla – leginkább a forró jelenetei miatt.

 

 

A szenvedély ára – Hogyan alakul ki egy pusztító viszony?

 

A sorozat középpontjában William (Richard Armitage) áll, aki egy sikeres sebész és családapa Londonban. Egy nap találkozik Anna-val (Charlie Murphy), aki nem más, mint a fia, Martyn (Rish Shah) menyasszonya. William azonnal vonzódik Anna-hoz, aki viszonozza az érdeklődését, és hamarosan titkos kapcsolatba bonyolódnak. William nem tud ellenállni Anna-nak, akinek titokzatos múltja és sérült lelke van, és aki mindent megtesz azért, hogy megtartsa mindkét férfi mellett a helyét. William pedig egyre jobban elveszíti az irányítást az élete felett, miközben felesége, Ingrid (Indira Varma) semmit sem sejt. A sorozat bemutatja, hogyan alakul ki egy szenvedélyes viszony két ember között, akik nem tudnak lemondani egymásról, de ezzel csak maguknak ártanak.

 

 

A szex nem elég – Mi hiányzik a sorozatból?

 

A Rögeszme nem spórol a szexuális jelenetekkel, amelyek között akadnak finomabbak és durvábbak is. A sorozat nem riad vissza attól, hogy bemutassa a főszereplők testi vágyait és örömeit, de ezek mellett nem feledkezik meg az érzelmi következményekről sem. A cselekémny megpróbálja bemutatni, hogy William és Anna viszonya nem csak testi, hanem lelki szinten is mély, és hogy mindketten szenvednek a bűntudattól és a félelemtől. Azonban a sztorinal nem igazán sikerül elhitetnie a nézővel, hogy William és Anna valóban szeretik egymást, vagy csak a szenvedély hajtja őket. A történet nem ad elég teret a karakterek motivációinak és háttértörténetének, így a néző nem tud azonosulni velük, vagy megérteni őket. A Rögeszme inkább a felszínen marad, és nem tár fel mélyebb rétegeket vagy üzeneteket.

 

 

A színészek mentik meg a menthetőt – Ki tűnik ki a sorozatban?

 

A Rögeszme legnagyobb erőssége a színészi játék, amely többnyire magas színvonalú. Richard Armitage és Charlie Murphy remekül alakítják William-t és Anna-t, akik között érezhető a kémia és a feszültség. Armitage különösen jól hozza a zavarodott és szenvedélyes sebészt, aki elveszti az önkontrollját. Murphy pedig meggyőzően játssza az összetört és titokzatos nőt, aki mindent megtesz azért, hogy boldog legyen. Indira Varma is kiválóan alakítja William feleségét, Ingrid-et, aki egy erős és intelligens nő, de nem tudja megakadályozni férje hűtlenségét. A mellékszereplők közül kiemelkedik Pippa Bennett-Warner Peggy szerepében, aki William munkatársa és barátja, és aki próbál segíteni neki kiutat találni a helyzetéből.

 

 

A sorozat vége – Megéri megnézni az Rögeszme-t?

 

A Rögeszme egy rövid és intenzív sorozat, amely nem hagy sok időt a lélegzetvételre. A három rész alatt a nézők végigkövethetik William és Anna viszonyának kialakulását és végzetét, amely nem marad következmények nélkül. A cselekmény vége nem kíméli a főszereplőket, és nem ad nekik könnyű kiutat a helyzetükből. A zárás drámai és meglepő, de nem teljesen kielégítő. Olyan érzésünk van, mintha valami hiányozna belőle. Nem kapunk választ minden kérdésre, és nem zárul le minden szál.

A Rögeszme egy olyan sorozat, amely megosztja a nézőket. Egyesek szerint egy izgalmas és erotikus thriller, amely magával ragadja őket. Mások szerint egy felületes és klisés dráma, amely nem nyújt semmi újat vagy értékeset. A Rögeszme egy olyan sorozat, amelyet érdemes megnézni, ha szereted a szenvedélyes és feszültséggel teli, erotikus történeteket, de ne várj tőle túl sokat.

-BadSector-

Rögeszme

Rendezés - 5.8
Színészek - 7.4
Történet - 5.6
Látvány/zene/hangok/akció - 6.5
Hangulat - 6.2

6.3

KORREKT

Az Rögeszme egy thriller sorozat a Netflixen, amely egy londoni sebész és a fia menyasszonya közötti viszonyról szól. A sorozat tele van szexuális jelenetekkel és feszültséggel, de nem igazán sikerül bemutatnia a karakterek motivációit és érzéseit. A sorozat legnagyobb erőssége a színészi játék, amely magas színvonalú. Az Rögeszme egy olyan sorozat, amelyet érdemes megnézni, ha szereted a szenvedélyes és provokatív történeteket, de ne várj tőle túl sokat.

User Rating: 3.02 ( 9 votes)

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu