A nagy Lindsay Lohan vs. Grand Theft Auto V kabaré: itt a teljes sztori!

VÉLEMÉNY – Részletesebben is utánajártunk annak, hogy végül is mi folyik a Grand Theft Auto V és Lindsay Lohan körül. Hogy Lohan miért is gondolja úgy, hogy kiperelhet a Rockstarból pár millió dollárt, ami átszámítva alaphangon is több százmillió forint lenne? Ez nem semmi sztori lesz!

Szóval ott kezdődött a történet, hogy még 2012 tájékán megjelentek az első artworkök a Grand Theft Auto V-ből. A képen egy piros bikiniben látható rendkívül dekoratív szőke hölgy volt, akiről sokan azt hitték, hogy Kate Upton egyik hasonló képéről mintázták.

Kate Upton: elképesztő a hasonlóság, de végül kiderült, hogy valójában ennek ellenére sincs semi köze a csinos színésznőnek a képhez.

Szóval ott kezdődött a történet, hogy még 2012 tájékán megjelentek az első artworkök a Grand Theft Auto V-ből. A képen egy piros bikiniben látható rendkívül dekoratív szőke hölgy volt, akiről sokan azt hitték, hogy Kate Upton egyik hasonló képéről mintázták, méghozzá nem véletlenül, mint ahogy azt a fenti összehasonlító képsoron lehet látni.

Mivel sem Kate Upton, sem a Rockstar nem szólt erről semmit, így erről a sztoriról hamar leszálltak a rajongók.

Annál is inkább, mivel már 2013-ban (!) kiderült, hogy a valódi modell egy bizonyos Shelby Welinder, aki be is másolta szerződését a Rockstarral, sőt, még előkerült az a twitteres kommentjei is, ahol megjegyezte, hogy „még egy nap, még pár dollár” amikor a fénykép készült róla.

Shelby Welinder: Az eredeti modell lány, akiről TÉNYLEG elkészült a bikinis kép, és aki ezt még egy beszkennelt szerződéssel is bizonyította, amelyet a twitterére feltöltött.

Az eredeti modell

Annál is inkább, mivel már 2013-ban (!) kiderült, hogy a valódi modell egy bizonyos Shelby Welinder, aki be is másolta szerződését a Rockstarral, sőt, még előkerült az a twitteres kommentjei is, ahol megjegyezte, hogy „még egy nap, még pár dollár” amikor a fénykép készült róla.

Az ügy ezen a ponton le is zárulhatott volna, azonban vérszemet kapott Linsday Lohan, erősen B kategóriás szőke filmszínésznő, aki úgy döntött, a személyiségi jogaira hivatkozva bepereli a Rockstart, illetve a Take Two-t mert szerinte „a képen látható karaktert, aki nem más, mint a játékban is szereplő Lacey Jonas”, róla mintázták.

Nos, amiben Lohannak tényleg igaza van, valóban szerepel a játékban egy Lacey Jones nevű szőke női karakter, aki egy B kategóriás színésznő, akit a játék főszereplőjének haza kell fuvaroznia a paparazzi elől bujkálva, menekülve.

Lacey Jonas (GTA V-ös B kategóriás színésznő) és Lacey Jones (valód pókersztár és szupermodell): ha a névbeli és külséségbeli hasonlóság véletlen, megeszem Lacey kalapját!

Lacey Jonas (GTA V-ös B kategóriás színésznő) és Lacey Jones (valód pókersztár és szupermodell): ha a névbeli és külséségbeli hasonlóság véletlen, megeszem Lacey kalapját!

Nem ezek azok a bikinis csajok, akiket keresnek!

A hasonlóság azon a ponton meg is állja a helyét, hogy Lohan és a játékban szereplő Lacey Jonas is szőke, és mindketten B kategóriás színésznők.

Amiben viszont Lohan kisasszony erősen téved, az a tény, hogy a fenti bikinis artwork – bár valóban hasonlít rá – de mint fentebb írtuk: nem is róla készült, és ami a leglényegesebb: nem is Lacey Jonest ábrázolja! Ez a bikinis lány ugyanis pontosan az a „pin-up girl”, aki mindegyik GTA artworkön szerepel, ugyanakkor sohasem tényleges karakter, hanem csak egy „kedvcsináló” hölgyike – ugyanolyan, mint a nyalókás lány a GTA IV-ben, vagy a nyelvöltős lány a GTA San Andreas-ban: a játékban ténylegesen nem szerepelne

A nagy Lindsay Lohan vs. GTA V kabaré: itt a teljes sztori!

Itt vagytok még? Vér még a fejben? Tudtok még figyelni a sztorira?

Az „igazi” Lacey Jon(a)es?

Vajon kiről készült akkor Lacey Jonas artwork? (Ugyanis volt olyan is) Illetve kiről mintázták akkor Lacey Jonast?

Nos, ha úgy kerestek rá a Lacey Jonas kifejezésre, mint én, hogy jól elírjátok a nevét egyetlen betűvel, akkor megtaláljátok egy szintén rendkívül dekoratív, sőt, igazi bombázó Lacey Jonast, aki viszont TÉNYLEG rendkívül hasonlít erre az artworkre, ami sokkal valószínűbb módon (bár ez sem 100%-osan) ábrázolja a játékban szereplő Lacey Jonas-t. Egyetlen betű eltérés és a szemmel látható hasonlóság sokkal több peralapot adhatna Lacey Jones-nak, ha perelni akarna. (De persze hülye lenne perelni.)

Summa summarum: akinek BÁRMELYIK GTA V karakterhez az égegyadta világon aztán tényleg semmi köze, az pont Linsday Lohan!

És hogy miképpen zárult az egész ügy? Győzött volna a józanész?

Ilyen Linsday Lohan egy bírósági tárgyaláson: csak éppen itt nem erről az ügyről és nem az autók "grand theft"-jéről, hanem az övéről van szó: 2500 dolláros ékszert lopott a drága.

Ilyen Linsday Lohan egy bírósági tárgyaláson: csak éppen itt nem erről az ügyről és nem az autók „grand theft”-jéről, hanem az övéről van szó: 2500 dolláros ékszert lopott a drága.

„Welcome to Cabaret!”

Nos, a történet még nem ér it véget, ugyanis a new yorki bíróság nem zárta le az ügyet: ők Lohan mellett álltak ki, és szerintük a játékban Lacey Jonast róla mintázták. Erre a kiadó, a Take-Two reagált is úgy, hogy szankciókat vet ki Lohan és jogászai ellen, mivel szerintük meg pusztán a népszerűséghajhászás áll e mögött.

Az ügyben eljáró bíró, Joan Kennedy szerint a Take-Two állítása, miszerint Lohan túl későn próbál eljárni az ügyben, nem állja meg a helyét. Ráadásul az alperesek dokumentumai nem tudták alátámasztani a Take-Two véleményét. Így Lindsay Lohannek lehetősége lesz továbbvinni az ügyet. (És mi állítaná meg ebben?)

Kabaré!

-BadSector-

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu