Nem csak az Xboxos Starfieldé a világűr! – A tíz legjobb PlayStationre is megjelent sci-fi RPG

TOPLISTA – A Bethesda új sci-fi RPG-je, a Starfield, sajnos nem jelenik meg PlayStation konzolokon, de ez nem jelenti azt, hogy a műfaj rajongóinak le kell mondanunk a csillagközi kalandokról. Összegyűjtöttük a tíz legjobb sci-fi RPG-t, amelyek hasonlítanak a Starfield-re valamilyen szempontból, és elérhetők PlayStation 4 vagy PlayStation 5 platformon. Legyen szó szimulált űrharcokról, komplex szerepjátékról, akció-RPG-ről vagy humoros sci-fi narratíváról, a listánkon biztosan találsz olyat, amely lenyűgöz majd.

 

 

A Starfield olyan játék, mely sokak fantáziáját megmozgatta, amikor először leplezték le. Egy saját űrhajót tervezhetsz és irányíthatsz egy lenyűgözően részletes, élethű galaxisban. A fejlesztő Bethesda már korábban is bizonyította szakértelmét az RPG terén a Fallout és Elder Scrolls sorozatok révén. Mivel azonban a cég a Microsoft égisze alá került, a Starfield nem elérhető PlayStation-en. Ennek fényében összegyűjtöttük azokat a sci-fi szerepjátékokat, amelyek valamilyen mértékben közelítenek a Starfield koncepciójához, és elérhetők PlayStation 4 vagy PlayStation 5 platformon. Ezek a játékok garantáltan elrepítenek egy másik dimenzióba, ahol izgalmas kihívások és lenyűgöző történetek várnak. Lássuk, milyen játékok kerültek a listára!

 

Nagyon sok mindent lehetne még részletesen ecsetelni, akár a szerepjátékos fejlődési rendszerben, akár a különféle frakciókat és titkos csoportokat felölelő történet finomságaiban, de nem akarom a felfedezés örömét elvenni senkitől.

 

  1. Deus Ex: Mankind Divided (Eidos Montréal/Square Enix/Feral Interactive, 2016)

 

A Deus Ex: Mankind Divided egy olyan sci-fi RPG, amelyben egy titkosügynököt irányítasz, aki emberfeletti képességeket nyert a testébe épített augmentációknak köszönhetően. A játék egy olyan világban játszódik, ahol az augmentált emberek elnyomás alatt élnek, és egy globális összeesküvés fenyegeti a békét. A Deus Ex: Mankind Divided sok szabadságot ad neked, hogy úgy oldd meg a küldetéseidet, ahogy akarod, akár lopakodva, akár harcolva, akár beszélve.

 

MOZI HÍREK - Hideo Kojima, az elismert videójáték-szerző azt állítja, hogy a Death Stranding filmadaptációja nem fog hasonlítani egyetlen más videójátékos filmhez sem.

 

  1. Death Stranding (Kojima Productions/Sony Interactive Entertainment/505 Games, 2019)

 

A Death Stranding egy olyan sci-fi RPG, amelyben egy különleges képességű futárt irányítasz, aki megpróbálja összekötni az elszigetelt településeket egy olyan világban, ahol a halál és az élet közötti határ elmosódott. A játékban sokféle terhet szállíthatsz, miközben vigyáznod kell az egyensúlyodra, az állóképességedre és a biztonságodra. Emellett a különleges multiplayer módban nemcsak a környezettel, hanem más játékosokkal is kapcsolatba léphetsz, akik segíthetnek vagy akadályozhatnak téged. A Death Stranding egy egyedi és érdekes játék, amelyben egy mély és érzelmes történetet élhetsz át.

 

A The Outer Worlds igazi RPG a javából. Tömérdek karakterrel találkozhatunk, a legváltozatosabb helyszíneken járhatunk és sokféle morális kérdésben kell döntést hoznunk.

 

  1. The Outer Worlds (Obsidian Entertainment/Private Division, 2019)

 

Az Obsidian Entertainment már bizonyította a Fallout: New Vegas-szel, hogy tudnak jó sci-fi RPG-t készíteni, és ezt folytatták a The Outer Worlds-szel is. A játék egy disztópikus világban játszódik, ahol a vállalatok irányítják az emberiség sorsát. Te egy űrhajóbalesetben elaludt utas vagy, akit egy lázadó tudós ébreszt fel, és bevon a saját terveibe. A The Outer Worlds egy humoros és színes játék, amelyben sok döntést hozhatsz, sok társat szerezhetsz, és sok fegyvert használhatsz.

 

 

  1. Fallout 4 (Bethesda Game Studios/Bethesda Softworks, 2015)

 

Ha már a Bethesda játékairól beszélünk, akkor nem hagyhatjuk ki a Fallout 4-et sem. A játék egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol az atomháború után próbálsz túlélni és megkeresni az elrabolt gyermekedet. A Fallout 4 rengeteg felfedeznivalót kínál, sok mellékküldetést, frakciót, románcot és fejlesztési lehetőséget. Ráadásul építhetsz is saját bázisokat és robotokat.

 

No Man's Sky - Hello Games - Néhány szubjektív megjegyzést említenék a No Man's Skyból.

 

  1. No Man’s Sky (Hello Games, 2016)

 

A No Man’s Sky egy olyan sci-fi RPG, amelyben egy végtelenül generált univerzumban utazhatsz, és minden bolygót, növényt és állatot meglátogathatsz, amit csak akarsz. A játék sokat fejlődött a megjelenése óta, és most már sokkal több tartalmat és lehetőséget kínál, mint korábban. Akár egyedül, akár barátaiddal játszol, a No Man’s Sky egy lenyűgöző és változatos játék, amelyben sosem unatkozol.

 

Horizon: Zero Dawn - Egyetlenegy egy árnyék vetül csak erre kiválóan kidolgozott, izgalmas világra: sajnos az emberek elleni összecsapás kicsit egysíkú, pedig azért relatíve sokat kell humanoidokkal is harcolnunk.

 

  1. Horizon Zero Dawn és Horizon Forbidden West (Guerrilla Games/Sony Interactive Entertainment, 2017)

 

A Horizon Zero Dawn egy poszt-apokaliptikus sci-fi RPG, amelyben egy fiatal vadásznőt irányítasz, aki megpróbálja felfedni a múlt titkait, miközben robotállatokkal küzd. A játék gyönyörű grafikával és látványos harcrendszerrel rendelkezik, amelyben sokféle fegyvert és csapdát használhatsz. A Horizon Zero Dawn egy izgalmas és fordulatos történetet mesél el, amelyben sok meglepetés és felfedeznivaló vár rád.

A 2022-es a Horizon Forbidden West című folytatásban Aloy, a fiatal vadásznő folytatja a kalandjait egy poszt-apokaliptikus világban és egy új régiót fedezhetünk fel, ahol új veszélyek és titkok várnak ránk. A Horizon Forbidden West gyönyörű grafikával és izgalmas harcrendszerrel rendelkezik, amelyben sokféle fegyvert és csapdát használhatunk.

 

Cyberpunk 2077 next-gen -Túl korai még a részletekről beszélni. Sok dolgot csinálunk, amiről nem beszélünk, és nem mondom, hogy egy újabb Cyberpunk-terméket fejlesztünk-e vagy sem.

 

  1. Cyberpunk 2077 (CD Projekt Red, 2020)

 

A Cyberpunk 2077 egy olyan sci-fi RPG, amelyben egy futurisztikus és korrumpált városban, Night City-ben élsz, és egy implantátum után kutatsz, amely az örök élet kulcsa. A játékban személyre szabhatod a karakteredet, választhatsz különböző képességeket és fegyvereket, és befolyásolhatod a történetet a döntéseiddel. A Cyberpunk 2077 egy lenyűgöző és részletes világot tár eléd, amelyben rengeteg lehetőség és kihívás vár. Rövidesen érkezik a hatalmas kiegészítő, a Phantom Liberty is, amely folytatja V kalandjait egy új történeten keresztül.

 

Újabb Disney-játék a Square Enixtől (ne felejtsük: a Marvel is az övék!), de ezúttal nem az élő szolgáltatásos, live service modellt fogják alkalmazni.

 

  1. Guardians of the Galaxy (Eidos Montreal, 2021)

 

A Guardians of the Galaxy egy akció-kaland és RPG játék, amelyben a Marvel univerzum egyik legnépszerűbb szuperhős csapatát irányíthatjuk. A játékban Star Lord szerepébe bújunk, aki egy furcsa és vicces társaságot vezet, akikkel együtt megpróbáljuk megmenteni a galaxist egy rejtélyes fenyegetéstől. A játékban sok döntést hozhatunk, amelyek befolyásolják a történetet és a kapcsolatunkat a többi Őrzővel. A Guardians of the Galaxy egy humoros és látványos játék, amelyben rengeteg lehetőség és kihívás vár.

 

Square Enix. Mire ezeket a sorokat olvassátok, jó eséllyel már elérhető a Steam-en a Final Fantasy VII Remake Integrated; a Part 2-őt pedig végre mozgás közben is láthattuk.

 

  1. Final Fantasy VII Remake (Square Enix, 2020)

 

A Final Fantasy VII Remake egy olyan sci-fi RPG, amely egy klasszikus játék, a 1997-es Final Fantasy VII újragondolása. A játékban Cloud Strife-t, egy volt Shinra katonát irányítasz, aki csatlakozik az AVALANCHE nevű ökoterrorista csoportjához, hogy megakadályozzák a Shinra vállalatot abban, hogy kiszívja a bolygó életerejét. A játékban nemcsak a régi ismerősökkel találkozhatsz újra, hanem sok új elemet is megtapasztalhatsz, mint például a modernizált harcrendszer, a kibővített történet és a lenyűgöző grafika. A Final Fantasy VII Remake egy merész és sikeres remake, amely hű marad az eredeti játék szelleméhez, miközben új élményeket is nyújt.

 

A Mass Effect-trilógia eredeti befejezése nagyobb hype-ot generált, mint az első kapcsolatfelvételi háború. A hír SPOILEREKET tartalmaz.

 

  1. Mass Effect Legendary Edition (BioWare/Electronic Arts, 2021)

A Mass Effect Legendary Edition a Mass Effect trilógia felújított változata, amelyben egy űrhajós parancsnokot alakítasz, aki megpróbálja megállítani egy ősi fenyegetést, a Reapereket. A játékban sok bolygót bejárhatasz, sok társat toborozhatsz, sok kapcsolatot alakíthatsz ki, és sok döntést hozhatsz, amelyek befolyásolják a galaxis sorsát. A Mass Effect Legendary Edition a sci-fi RPG-k csúcsa, amelyben három epikus és felejthetetlen kalandban vehetsz részt.

-BadSector-

 

 

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu