[CES 2019] Nvidia RTX 2060: új sikervárományos? [VIDEO]

TECH HÍREK – Az Nvidia eddigi legsikeresebb GPU-jánál, a GTX 1060-nál 60%-kal gyorsabb az új játékokban az utód, a valós idejű sugárkövetést (real-time ray-tracing, innen van az RTX név is) is alkalmazó RTX 2060.

A CES-en mutatta be az Nvidia az RTX 2060-at, amit laptopokban is fel lehet majd használni. Nemsokára meg is fog jelenni (a tengerentúl jövő héten), sőt, egy játékot is kapunk mellé – az Egyesült Államokban 349 dollárba (~100 ezer forint környéke) kerülő videókártya mellé ráadásul a Battlefield V-öt vagy az Anthemet is megkaphatjuk. (Persze errefelé is valószínűleg élni fog az akció, de valahol 130-140 ezer forintnál fog kezdődni az árazás…)

A Battlefield V gond nélkül 60-nál is több FPS-sel futott a valós idejű sugárkövetéssel, és ezt be is mutatták az előadásuk során:

Az Anthem is kapott egy RTX-es trailert:

Az Nvidia next-gennek kezeli az RTX-es GPU-kat, amik a Turing architektúrára épülnek. A jobb tükröződés („puha” árnyékok, realisztikus fizikával tükröződve) mellett a fény szimulációjában is nagy szerepet játszik a sugárkövetés. „Ha elfogjuk a geometriát, az árnyékok csak megjelennek, ahogy a való világban is. Semmilyen kamuzásra nincs szükség. Ez a sugárkövetés szépsége, de a számítási igény ijesztő,” mondja Jensen Huang, az Nvidia vezérigazgatója. Ő úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia és a sugárkövetés az a két technológia, ami a számítógépes grafikát újraformálja a következő generációban.

Végül még itt van a DLSS – a deep learning super sampling (mély tanulásos felskálázás) segítségével magasabb felbontású grafikát láthatunk ugyanazzal a valós idejű sugárkövetéssel.

Az Nvidia tehát nem viccelnek: 40 új laptop kerül a piacra az Nvidia RTX technológiájával.

Forrás: VentureBeatVentureBeat

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu