Végtelenített, AI által generált arcképek ezen a weboldalon! [VIDEO]

TECH HÍREK – Valahányszor újra töltöd a weboldalt, a mesterséges intelligencia véletlenszerűen készít egy emberi arcképet!

A thispersondoesnotexist.com oldalon található egy olyan szoftveres algoritmus, amely minden egyes alkalommal, véletlenszerűen generál egy emberi arcot, egy olyan technológia segítségével, amelyet az Nvidia grafikus processzorgyártó fejlesztett ki.

A weboldal látogatói gyakran egészen elképednek a képek életszerűségén, bár más esetekben világos, hogy hamis képről van szó, mert a szoftver hibásan hozza létre az adott képet – mint például a lenti képen is.

Természetesen a hamis képek gyártása igazi aranybánya azok számára, akik hamis profilokat akarnak létrehozni Facebookon, hiszen többek között semmilyen jogi felelősség sem terheli a felhasználókat, lévén senkinek az arcképét nem „lopták el”, továbbá az ismerőseik sem fogják felismerni, lévén olyanok nem is léteznek.

Az Nvidia egyébként már 2017-ben létrehozott két szoftvert is, melyekkel ezeket a mesterséges emberi arcképeket meg lehet alkotni és később nyílt forráskódúvá is tették őket, így bárki tovább fejleszthette az eredeti szoftvert.

Érdekes etikai kérdéseket vet fel azonban a mesterséges emberi arcok felhasználása, hiszen a digitális beszéd, a mesterséges intelligencia fejlődése révén akár teljesen megtévesztő „ál-embereket” is létre lehet hozni, amely ad abszurdum akár csalásokra is lehetőséget nyújt.

A múlt héten például az Elon Musk által támogatott OpenAI kutatócsoport bejelentette, hogy egy mesterséges intelligencia „írót” hozott létre, ugyanakkor a san franciscoi csapat mégis úgy döntött, hogy nem teszik publikussá a projektet.

„Világos, hogy annak lehetősége, hogy mesterségesen generált szöveget hozunk létre, bizonyos témákról, rengeteg visszaélésre ad lehetőséget.” – nyilatkozta a kutatócsapat a „Synced” blogján.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu