Az EA nagyobb hangsúlyt fektetne a Star Wars címekbe, jól kelt a Battlefront

2013-ban az EA exkluzív jogokat szerzett rá, hogy ők adhassák ki a Star Wars franchise játékait. Ehhez képest az EA eddigi teljesítménye a széria játékokra adaptálásával többnyire félsikernek tűnt. A Star Wars Battlefront-ot idő előtt piacra dobták, a Battlefront II-t kíméletlenül agresszív monetizációs politika jellemezte (míg végül egy jó játék nem lett belőle), az olyan várva-várt projekteket pedig, mint Amy Hennig és a Visceral Games Uncharted-jellegű Star Wars-kalandjátékát egyszerűen elkaszálták. Ezt követően sokan szerették volna, ha elveszik az EA-től a legendás franchise jogait.

Mindezek ellenére, az elmúlt években az EA jócskán megfordította a dolgokat, visszacsábítva a játékosokat a Star Wars: Battlefront II-be rengeteg minőségi, ingyenes frissítésükkel, s ha ez nem lenne elég, a gamerek megkapták azt amire régóta vártak: egy egy személyes, sztori alapú kalandot a Star Wars Jedi: Fallen Order képében. Az idei év Star Wars: Squadrons című játékának már csak az utóbbi időben elért sikerekre kell építenie. Nos, látszólag mindez csupán a kezdet, ugyanis az EA igazgatója, Andrew Wilson a befektetőkkel folytatott megbeszélése során ígéretet tett rá, hogy a jövőben sokkal nagyobb figyelmet fordítanak majd a Star Wars-ra.

„Nagyon jó a viszonyunk a Disney-vel. Nagyon jó viszonyt ápolunk Lucas-al. Hosszú múltra visszatekintő munkakapcsolat áll mögöttünk, egészen a 2011-es Star Wars: The Old Republic-ra visszamenőleg. Sikerre vittük a Star Wars-t az FPS lövöldék műfajában, a szerepjátékok között, az akció-kaland műfajban, MMORPG-ként, sikerrel jártunk mobiltelefonon, és úgy vélem, hogy sikerrel járunk majd a Star Wars: Squadrons-al is. Még komolyabban vesszük majd ezt a partnerséget. A Disney továbbra is elhivatottan őrzi az IP-t és a kánont.”

 

Néhány negatív rajongói visszajelzés ellenére, az EA Star Wars játékai rendkívül népszerűek voltak: csak az első két Battlefront-játék 35 millió példányban talált gazdára. Mindeközben, a Star Wars Jedi: Fallen Order átlépte a 10 milliós határt. Az emberek talán szeretnek panaszkodni a Star Wars helyzete miatt, de olybá tűnik, hogy EA-féle SW játékokat vásárolni még jobban szeretnek.

A Star Wars: Squadrons október 2.-án érkezik a hiperűrből PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu