The Batman és Joker filmek: sötétebb hangvételűek lesznek a DC producere szerint!

MOZI HÍREK – Nagyon úgy tűnik, hogy a DC filmek végre-valahára kezdenek rájönni, hogy lehet a legsikeresebben megjeleníteni a szuperhőseiket a filmvásznon. A Wonder Woman és az Aquaman is nagy kasszasiker volt és Pete Safran, a Shazam! producere szerint (mely filmről holnapután fogunk kritikát írni!), ez amiatt történhetett, mert a karakterek saját „tónusait” nagyon jól eltalálták. Safran arra is utalt, hogy a The Batman és a Joker filmeknek épp ezért sötétebb tónusuk lesznek, amelytől a DC rajongók szerintem igazán fellelkesedhetnek. Ahogy egyre többet hallani erről a két projektről, egyre pozitívabb érzés kerítheti hatalmába az oly sokszor csalódott DC-rajongókat.

A Shazam! Sajtóvetítésére holnap ballagok el (BadSector) és már most pozitívak a visszajelzések, lévén a korai sajtóvetítések már külföldön megtörténtek. A hangvétel itt nyilván sokkal lazább, mint amit a DC-filmektől megszokhattunk, de a Safran pont azt emelte ki, hogy ehhez a filmhez ilyen tónus passzol.

Koránt sincs így azonban az említett Batman és Joker filmekkel, melyek hangvétele már sokkal sötétebb, depressziósabb. Safran azt hangsúlyozta ki, hogy minden egyes DC-filmnél arra fognak figyelni, hogy az eredeti karakter, saját hangulatához, stílusához passzoljon a film hangvétele.

„Úgy gondolom, hogy DC-nél sokan mások is hasonlóképpen vélekednek. Shazam egy vicces karakter, akinek a története egy vágy kiteljesedéséről szól. Fun és vicces karakter, így ehhez a filmhez is ilyen stílusra volt szükség. Aquamannél a fantasztikum, a sci-fibe hajló elemek a dominánsok és a Wonder Womannek is saját stílusa van. Az olyan karakterek, mint Batman, vagy a Joker, hozzájuk a sötétebb tónusok illenek.” – magyarázta Safran.

Todd Phillips Joker filmje már egész biztos ezen az útvonalon halad majd. Már a kezdetektől is azt magyarázta Joaquin Phoenix színész, hogy az ő Jokere egészen más lesz, mint amit a képregényrajongók megszokhattak a filmvásznon, konkrétan a jellemábrázoláson nyugszik majd az egész film.

Ami a Batmant illeti, ott még a sötétben tapogatózunk – és ez most az információk hiányára és nem a stílusra vonatkozik. Egyelőre csak azt pedzegetik, hogy a nyomozás hangsúlyosabb eleme lesz majd a filmnek, mint eddig bármelyik Batman-filmben. Ben Affleck nem olyan nagyon régen jelentette be, hogy hivatalosan is otthagyta a projektet Matt Reeves pedig nagyon csöndben van a filmmel kapcsolatban.

Azért Reeves annyit pedzegetett, hogy a The Batman egy igazi „noir” mese lesz, amely egyszerre fog „izgalmakat és érzelmes részeket is tartalmazni.” A The Batman 2021 júniusában kerül mozikba, a Joker pedig már idén, év végén látható lesz.

Tegnap írtunk róla, hogy a Batman pár napja belépett a 80. életévébe…

Forrás: Movieweb https://movieweb.com/the-batman-joker-movie-dark-tone-gritty/

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu